Weather Icon

Διαδικτυακή συζήτηση με θέμα: «Ελληνοτουρκικές σχέσεις και Κυπριακό: Γεωπολιτικές Ισορροπίες στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο»

Διαδικτυακή συζήτηση με θέμα: «Ελληνοτουρκικές σχέσεις και Κυπριακό: Γεωπολιτικές Ισορροπίες στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο»

Διαδικτυακή συζήτηση με θέμα: «Ελληνοτουρκικές σχέσεις και Κυπριακό: Γεωπολιτικές Ισορροπίες στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο», σε απευθείας μετάδοση από τις σελίδες του Ιωάννη Παπαζαχαρία, στο Facebook, Instagram και Youtube, την Παρασκευή, 2 Απριλίου 2021, ώρα 19:00.

Ομιλητής: Δρ Αντώνης Κλάψης, Επίκουρος Καθηγητής Διπλωματίας και Διεθνούς Οργάνωσης, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Συντονιστής: Ιωάννης Παπαζαχαρία, Δικηγόρος, Υποψήφιος Βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, στην Επαρχία Πάφου.

Βιογραφικό Σημείωμα:

Ο Δρ Αντώνης Κλάψης είναι Επίκουρος Καθηγητής Διπλωματίας και Διεθνούς Οργάνωσης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και  Επιστημονικός Συντονιστής του Κέντρου Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής Οικονομίας και Διακυβέρνησης του ίδιου Τμήματος.

Είναι διδάκτορας Διπλωματικής Ιστορίας του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πάντειου Πανεπιστημίου και Επισκέπτης Ερευνητής Διπλωματίας και Διεθνής Οργάνωσης. Επίσης, είναι Βοηθός Συντονιστής του εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία του Πανεπιστήμιου Νεάπολις Πάφου.

Έχει διατελέσει Visiting Fellow στο Wilfried Martens Centre for European Studies στις Βρυξέλλες. Έχει εργαστεί ως Εμπειρογνώμονας στην Επιτροπή Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αντικείμενο την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δράσης για τη Μετανάστευση. Έχει επιμεληθεί την ιστορική τεκμηρίωση του Αρχείου Κινηματογραφικών Επικαίρων του Ελληνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου για τις χρονικές περιόδους 1944-1967 και 1974-1982. Διατελεί μέλος της Ελληνικής Ιστορικής Εταιρείας, της Ελληνικής Επιτροπής Σπουδών Νοτιοανατολικής Ευρώπης, της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων, και του Ελληνικού Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων.

Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η ιστορία των διεθνών σχέσεων,  η διπλωματία και η οργάνωση της διεθνούς κοινωνίας, η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, καθώς και η διαχρονική εξέλιξη της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής με έμφαση στην περιοχή των Βαλκανίων και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Είναι συγγραφέας οκτώ βιβλίων, έχει επιμεληθεί και συνεπιμεληθεί τρεις συλλογικούς τόμους, ενώ δεκάδες άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά (π.χ. Diplomacy and StatecraftJournal of Imperial and Commonwealth HistoryMiddle Eastern Studies κ.ά.) και σε συλλογικούς τόμους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube