Ισραήλ 16 Μαΐου 2024

Διχάζει το Ισραήλ η επόμενη μέρα στη Γάζα: Με παραίτηση απειλεί ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας

Διχάζει το Ισραήλ η επόμενη μέρα στη Γάζα: Με παραίτηση απειλεί ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας

Ο Γιοάβ Γκάλαντ εξαπέλυσε έντονη δημόσια επίθεση στον πρωθυπουργό του Ισραήλ

Η Ισραηλινή ραδιοτηλεοπτική αρχή “Kan 11” ανέφερε ότι ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant απειλεί να παραιτηθεί από τη θέση του εάν το Ισραήλ πάρει τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας.

Η αρχή ανέφερε ότι ο Gallant “πιστεύει ότι η τρέχουσα συμπεριφορά της κυβέρνησης έχει οδηγήσει σε μια κατάσταση που ανάγκασε το Ισραήλ να ελέγξει τη Λωρίδα της Γάζας και ότι αυτή η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη και δεν θα του επιτραπεί υπό αυτές τις συνθήκες «να παραμένει στη θέση του».

Ο Gallant εξαπέλυσε έντονη δημόσια επίθεση στον πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu με φόντο την αναβλητικότητα του τελευταίου στη λήψη απόφασης σχετικά με τη διακυβέρνηση της Λωρίδας της Γάζας.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Νετανίαχου τον κάλεσε να «εξολοθρεύσει τη Χαμάς χωρίς δικαιολογίες». Σε δημόσια δήλωση του άφησε να εννοηθεί ότι ο Gallant και οι υπηρεσίες ασφαλείας παρείχαν «δικαιολογίες» αντί να «εξαλείψουν το κίνημα της Χαμάς», θεωρώντας ότι δεν ήταν έτοιμος να «απομακρύνει το Χαμαστάν από τη Γάζα».

Στο κόμμα Likyd υπουργοί αλλά και θρησκευτικοί ηγέτες ζήτησαν την απόλυσή του, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Δικαιοσύνης Yariv Levin, ο Υπουργός Οικονομικών Bezalel Smotrich και ο υπουργός Διακανονισμού Orit Struck. Όλοι τους κατηγόρησαν τον υπουργό ότι επιδιώκει να καταλήξει σε συμφωνία με τους Παλαιστίνιους παρόμοιες με τις συμφωνίες του Όσλο και υποστήριξαν ότι επιδιώκει να «να ιδρύσει ένα παλαιστινιακό κράτος στη Γη του Ισραήλ».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Benny Gantz και αρχηγός του «Εθνικού Στρατοπέδου» στο Υπουργικό Συμβούλιο Πολέμου είπε σε μια σύντομη δήλωση: «Ο υπουργός Άμυνας λέει την αλήθεια: Η ευθύνη της ηγεσίας είναι να κάνει το σωστό για το κράτος, στο οποιοδήποτε κόστος.”

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube