Weather Icon
Ευρωπαϊκή Ένωση , Τουρκία 8 Φεβρουαρίου 2021

Σφοδρή επίθεση του Ερντογάν εναντίον της Δύσης για ισλαμοφοβία

Σφοδρή επίθεση του Ερντογάν εναντίον της Δύσης για ισλαμοφοβία

Ο γενοκτόνος, που εξόντωσε τέσσερις θρησκείες από την Ανατολή (η τέταρτη είναι οι Γεζιντί), κατηγορεί τη Δύση για ισλαμοφοβία…

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε το Σάββατο τη Δύση ότι παραμένει διστακτική στην αντιμετώπιση της ισλαμοφοβίας εντός των συνόρων της. «Οι επιθέσεις στις ιερές αξίες των Μουσουλμάνων αγνοούνται διαρκώς με το πρόσχημα της ελευθερίας της σκέψης. Έργα όπως το Ευρωπαϊκό Ισλάμ, το Γαλλικό Ισλάμ και το Αυστριακό Ισλάμ χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα για να πιέσουν τους Μουσουλμάνους », δήλωσε ο Ερντογάν σε αντιπροσωπεία της Ένωσης Διεθνών Δημοκρατών.

Ο Τούρκος πρόεδρος πρότεινε ότι αυτές οι πράξεις «έκοβαν τους δεσμούς των Ευρωπαίων Μουσουλμάνων με τις πατρίδες τους και το ισλαμικό ummah» και έβλεπαν την Τουρκία ως τον επιδιωκόμενο στόχο τους. Πέρυσι, σημειώθηκε έξαρση στις εντάσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών και των μουσουλμανικών μειονοτήτων τους. Μετά από ένα ζευγάρι τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία, ο Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν φώναξε τα σχέδιά του για μεταρρύθμιση του γαλλικού Ισλάμ.

Ο Καγκελάριος της Αυστρίας Sebastian Kurz δεσμεύτηκε παρόμοια μετά από τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη από οπαδούς του Ισλαμικού Κράτους (ISIS). Ο Ερντογάν κατέστησε σαφές ότι θεωρούσε αυτές τις πολιτικές ως προς την Τουρκία. Είπε ότι δεν ήταν «τυχαίο» και ότι ήθελαν να «σαμποτάρουν την Τουρκία με ασύμμετρες μεθόδους και αβάσιμους ισχυρισμούς και κατηγορίες» αφού δεν αντιμετώπισαν την Άγκυρα σε μέρη όπως η αμφισβητούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

Πηγή: ahvalnews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube