Weather Icon
Ελληνική Επανάσταση 1821 17 Φεβρουαρίου 2021

Αργολίδα: Καθάριζαν τις καλαμιές και βρήκαν άθικτη γέφυρα του 17ου αιώνα – Τη χρησιμοποιούσε και ο Κολοκοτρώνης!

Αργολίδα: Καθάριζαν τις καλαμιές και βρήκαν άθικτη γέφυρα του 17ου αιώνα – Τη χρησιμοποιούσε και ο Κολοκοτρώνης!

Ιδιαίτερες ημέρες οι τελευταίες στην Αργοναυπλία για την σύνδεση του σήμερα με το παρελθόν μας. Αιτία η ανακάλυψη μιας γέφυρας στην περιοχή μεταξύ Νέας Κίου και Μύλων που υπάρχει πολλούς αιώνες στο σημείο, αλλά “καμουφλαρισμένη” όπως ήταν, δεν την γνώριζαν ούτε οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Η παρατηρητικότητα ενός πολίτη βοήθησε να την ανακαλύψουμε. Η Αρχαιολογία την τοποθετεί στον 17ο αιώνα επί Τουρκοκρατίας. Η χρησιμότητα της ήταν ότι διευκόλυνε την επικοινωνία μεταξύ Ναυπλίου και Μύλων, όπου βρισκόντουσαν οι σιταποθήκες εκείνης της εποχής. Ήταν τμήμα ενός κύριου παραλιακού δρόμου της Αργολίδας  περασμένων αιώνων. Ίσως ήταν και ο δρόμος από τον οποίο περνούσε ο Κολοκοτρώνης και οι υπόλοιποι ήρωες της ελληνικής επανάστασης μαζί με τους πολεμιστές τους…!!!

Η ανακάλυψη της Γέφυρας μας θέτει προ των ευθυνών μας για να την αξιοποιήσουμε. Να την προβάλουμε στους επισκέπτες της περιοχής μας και να ανατρέξουμε σε άλλους συνδετικούς κρίκους του παζλ της καθημερινής ζωής και των μεταφορών των προγόνων μας…

argonafplia

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube