Weather Icon
Εξωτερική Πολιτική , Τουρκία 25 Ιανουαρίου 2021

Μια τρύπα στο νερό ο 61ος γύρος των διερευνητικών

Μια τρύπα στο νερό ο 61ος γύρος των διερευνητικών

Οι Τούρκοι άλλαξαν το χώρο και οδήγησαν ως “πρόβατα επί σφαγήν” την ελληνική αντιπροσωπεία αντί της αίθουσας του ξενοδοχείου, που είχε προγραμματιστεί, στο σουλτανικό παλάτι του Ντολμά Μπαχτσέ. Για να τονίσουν ότι εκεί ο σουλτάνος διοικούσε τους σκλαβωμένους Έλληνες.

Είναι σαν να οδηγήσουν οι Έλληνες την τουρκική αντιπροσωπεία, στον 62ο γύρο, αντί στο χώρο που έχει προγραμματιστεί και συμφωνηθεί, κάπου στα Δερβενάκια ας πούμε.

Όσον αφορά τις συνομιλίες, αυτές διήρκεσαν τρεις ώρες και σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ αλλά και την ΕΡΤ , η τουρκική πλευρά έθεσε τις γνωστές απαιτήσεις της για αποστρατικοποίηση των νησιών, για τον εναέριο χώρο και τις περιοχές ευθύνης για έρευνα και διάσωση – μια κίνηση αναμενόμενη, αλλά και χωρίς αποτέλεσμα, μιας και οι διερευνητικές επαφές δεν συνιστούν διαπραγμάτευση.

Όπως ανέφερε και πάλι η ΕΡΤ, η ελληνική πλευρά παρέμεινε σταθερή στην θέση για την ανάγκη διευθέτησης των θαλασσίων ζωνών – ζήτημα που θεωρεί ότι είναι το κύριο πρόβλημα ανάμεσα στις δύο χώρες.

Δεν έχει διευκρινιστεί ποιος ήταν ο ρόλος του εκπροσώπου του Ερντογάν και συμβούλου του, Ιμπραχίμ Καλίν, ο οποίος σε κάποια φάση τουλάχιστον συμμετείχε στη συζήτηση.

Σ.Κ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube