Weather Icon

Και όμως στην Ελλάδα κατασκευάζονται video games! Αυτοψία στον χώρο που ξυπνούν οι αναμνήσεις

Και όμως στην Ελλάδα κατασκευάζονται video games! Αυτοψία στον χώρο που ξυπνούν οι αναμνήσεις

«Mortal Kombat», «Street Fighter», «Pac-Man», «Donkey Kong», «Tetris», «Commando», «Bomb Jack», «Pang» και φυσικά το αγαπημένο ποδοσφαιράκι. Πόσες φορές «φάγατε» κέρματα από το χαρτζηλίκι σας για να παίξετε αυτά τα παιχνίδια στα ηλεκτρονικά της γειτονιάς; Και όμως τα arcade games-«ουφάδικα» δεν αποτελούν μία παλιά ξεθωριασμένη ανάμνηση από τις δεκαετίες του ’80 και του 90′. Διότι τα αγαπημένα… μπιμπλίκια που κράτησαν σε πολύ κόσμο την αδρεναλίνη στα ύψη κατά την εφηβική του ηλικία παραμένουν ζωντανά για να θυμίζουν την εποχή των προγόνων των σημερινών κονσόλων, όπως το Play Station.

Μάλιστα video games κατασκευάζονται στην Ελλάδα! Το Sportdog «τρύπωσε» στο χώρο που φτιάχνονται με πολύ αγάπη τα αγαπημένα παιχνίδια στον Κοπανό Νάουσας και συνομίλησε με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Venos Games, η οποία συνεργάζεται με γνωστές και μεγάλες εταιρείες σε όλον τον πλανήτη, ενώ έχει πάρει μέρος σε τέσσερις διαγωνισμούς στην Αθήνα.

Ο Βένος Κωστελίδης ξετύλιξε την ιστορία του και το πως έκανε το χόμπι επάγγελμα με την κάμερα του σκύλου να «κλέβει» μερικά κλικς από την έκθεση με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, τα οποία θα ξυπνήσουν μνήμες.

Πως προέκυψε η ασχολία με τα video games; Υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ιστορία πίσω από αυτήν την ενασχόληση που έγινε επάγγελμα;

Πως λειτουργεί η εταιρεία; Εισάγει ή ανακατασκευάζει μηχανήματα;

«Εμείς ανακατασκευάζουμε παλιά μηχανήματα και πλέον είμαστε στην ευχάριστη θέση να κατασκευάζουμε νέα μηχανήματα».

Πόσα μηχανήματα εκτιμάτε, ότι έχουν περάσει από τα χέρια σας;

«Από την εταιρεία μας έχουνε περάσει πάνω από 10.000 games, arcade και pinball machines. Έχουμε στείλει εκατοντάδες παιχνίδια σε περισσότερες από 22 χώρες μέχρι σήμερα και φυσικά σε όλη την Ελλάδα. Δεν είμαστε εργοστάσιο. Είμαι ένα επιτελείο τεσσάρων ανθρώπων που δουλεύουν σκληρά ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο. Άλλωστε και το σλόγκαν μας τα λέει όλα… the largest small company».

Τα παιχνίδια είναι σύγχρονα ή της εποχής που τα ηλεκτρονικά ήταν της μόδας;

«Τα παιχνίδια που πουλάμε είναι εκείνα που παίζαμε μικροί και έχουμε τις καλύτερες αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια στα σφαιριστήρια».

Ποιές δυσκολίες αντιμετωπίζετε;

«Είναι πολύ δύσκολο να συντηρείς και να κρατάς χιλιάδες παιχνίδια που έχουν ηλικία πολλών ετών. Η διαδικασία για να φτάσει σε ένα σημείο καλή κατάστασης και να είναι εμπορεύσιμο το προϊόν είναι αρκετά περίπλοκη. Η δουλειά σε ποσότητα και σε όγκο αλλάζει τα δεδομένα. Εμείς νομίζω, ότι ξεπερνούμε τέτοιου είδους εμπόδια και τα καταφέραμε. Γιατί αγαπάμε αυτή τη διαδικασία. Αν μη τι άλλο έχει μία μαγεία».

Ποια ρετρό κονσόλα θα προτείνατε στους λάτρεις των video games;

«Θα σταθώ στο έτος 2011 που κατασκευάσαμε ίσως το καλύτερο ακόμα και σήμερα ηλεκτρονικό παιχνίδι με ονομασία ”Perfections improves ii”, το οποίο έλαβε τα εύσημα από μεγάλες εταιρείες της Ευρώπης και της Αμερικής. Είναι απίθανο παιχνίδι».

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube