Weather Icon
Ευρωπαϊκή Ένωση , Λιβύη 19 Δεκεμβρίου 2020

«ΕΙΡΗΝΗ» και ΕΕ υπέγραψαν συμφωνία στη Λιβύη

«ΕΙΡΗΝΗ» και ΕΕ υπέγραψαν συμφωνία στη Λιβύη

Ο επικεφαλής της επιχείρησης «ΕΙΡΗΝΗ», Ναύαρχος Fabio Agostini, και ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής αποστολής για τη διαχείριση των συνόρων της Λιβύης (EUBAM), Peter Bastian Halberg, υπέγραψαν διοικητική συμφωνία.

Στην τελετή παρευρέθηκε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στη Λιβύη, José Sabadell, καθώς η συμφωνία υπεγράφη κατά την επίσκεψη των Agostini και Halberg στην Τρίπολη.

Η συμφωνία, μεταξύ άλλων, εμπεριέχει παροχή οργανωτικής και μεταφορικής υποστήριξης στην επιχείρηση «ΕΙΡΗΝΗ». Η συνδρομή της EUBAM είναι ιδιαίτερα σημαντική ως προς τη μελλοντική εκπαίδευση του λιβυκού ναυτικού και της ακτοφυλακής.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ναύαρχος Agostini ανακοίνωσε ότι ελέγχθηκαν περίπου 1.400 πλοία, 130 πτήσεις, 16 λιμάνια, εγκαταστάσεις εξόρυξης πετρελαίου και 25 αεροδρόμια.

«Πραγματοποιήσαμε 61 ελέγχους εν πλω, ενώ πρόσφατα ένα εμπορικό πλοίο μεταφέρθηκε σε ελληνικό λιμάνι, καθώς διαπιστώθηκε ότι μεταφέρει καύσιμα για πολεμικά αεροσκάφη», συμπλήρωσε ο Agostini.

Ο Ναύαρχος εξήγησε ότι από την έναρξη της επιχείρησης «ΕΙΡΗΝΗ» μέχρι και σήμερα, έχουν κατατεθεί 17 ειδικές αναφορές στον ΟΗΕ, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν στοιχεία για τη διεξαγωγή παράνομου εμπορίου όπλων. Ο Agostini τόνισε ότι, παρόλο που η έναρξη της επιχείρησης συνέπεσε με την πανδημία του COVID-19, έχει αποφέρει ξεκάθαρα αποτελέσματα.

Η επιχείρηση ΕΙΡΗΝΗ είναι η ευρωπαϊκή ναυτική αποστολή που ξεκίνησε το Μάιο. Στόχος της είναι η επιτήρηση και εφαρμογή του εμπάργκο του ΟΗΕ, ώστε να ανακόψει τη εισροή όπλων στη Λιβύη.

N.X.

libyareview.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube