Κύπρος , Τουρκία 10 Νοεμβρίου 2020

Το τουρκικό κράτος και παρακράτος απειλεί τον γ.γ. των Τ/κ δασκάλων, Σενέρ Ελτζίλ. Να τον προστατέψουμε

Το τουρκικό κράτος και παρακράτος απειλεί τον γ.γ. των Τ/κ δασκάλων, Σενέρ Ελτζίλ. Να τον προστατέψουμε

Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ Τουρκία, εκτοξεύει απειλές κατά του γενικού γραμματέα της συντεχνίας Τουρκοκύπριων δασκάλων, Σενέρ Ελτζίλ, επειδή ασκεί κριτική εναντίον της πολιτικής παρέμβασης της Άγκυρας στις ψευδοεκλογές. Ο  Σενέρ Ελτζίλ διώκεται και δέχεται επιθέσεις από την Άγκυρα για τη διαχρονική δράση του και τις δημόσιες δηλώσεις του.

Πρόσφατα, ο κ. Ελτζίλ σημείωσε πως το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου έχει μετατραπεί σε προτεκτοράτο της κατοχικής δύναμης. «Στο μέρος αυτό η Τουρκία εφαρμόζει μια αναίμακτη γενοκτονία σε βάρος των Τουρκοκυπρίων και προσπαθεί ν’ αλλάξει τη δημογραφική δομή και το πέτυχε», έχει δηλώσει ο κ. Ελτζίλ, ο οποίος έχει δημόσια κάνει και τα αποκαλυπτήρια του νέου εγκάθετου της Άγκυρας στην κατεχόμενη Κύπρο, Ερσίν Τατάρ. Αναφέρθηκε εκτενώς στη διαδρομή του Τατάρ, όχι μόνο την πολιτική, καθώς, όπως είναι γνωστό, ο νυν ηγέτης του κατοχικού καθεστώτος εμπλέκεται στην υπόθεση της εταιρείας του μεγαλοαπατεώνα, Ασίλ Ναδίρ, Polly Peck. Το 2015, όπως υπενθύμισε ο κ. Ελτζίλ, υπήρξε ένταλμα σύλληψης για τον Τατάρ, σε σχέση με τις δίκες της συγκεκριμένης εταιρείας στη Βρετανία ενώ φαίνεται πως έχει καταχωρηθεί το 2000 υπόθεση εναντίον του από τον Γενικό Εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης, σε σχέση με πλαστογραφία εγγράφων και φοροδιαφυγή. 

ΕΙΝΑΙ σαφές πως η διαχρονική δράση του γενικού γραμματέα της συντεχνίας Τουρκοκυπρίων δασκάλων ενοχλεί την κατοχική δύναμη. Δεν είναι η πρώτη φορά, που βρίσκεται στο στόχαστρο του παράνομου μορφώματος. Δεν είναι η πρώτη φορά, που βρίσκεται στο στόχαστρο της Άγκυρας. Όπως στο στόχαστρο βρίσκεται και ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Αβρούπα», Σενέρ Λεβέντ. Όσοι αντιδρούν στην κατοχή και στις τουρκικές μεθοδεύσεις επιβολής, αντιμετωπίζουν τις επιθέσεις της Τουρκίας. Υπενθυμίζεται συναφώς, ότι τα γραφεία της «Αβρούπα» δέχθηκαν επίθεση από φανατικούς, υποκινούμενους από την τουρκική «πρεσβεία», με στόχο να προκαλέσουν υλικές ζημιές και να λιντσάρουν τους δημοσιογράφους. 

ΑΥΤΗ είναι η συμπεριφορά της κατοχικής δύναμης και γνωστές οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί. Μέθοδοι επιβολής, εκβιασμών και απειλών. Είναι γι αυτό που θα πρέπει να υπάρξει αντίδραση για να προστατευθούν οι άνθρωποι αυτοί. Στην προκειμένη περίπτωση, ο Σενέρ Ελτζίλ, τον οποίο ο Ερσίν Τατάρ θα «σύρει» στα «δικαστήρια» των κατεχομένων επειδή αναφέρθηκε στον ποιόν του. Σημειώνεται συναφώς ότι ο  εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ,  ανακοίνωσε  ότι θα ληφθούν πολιτικά και νομικά μέτρα κατά του Γ.Γ. της συντεχνίας των δασκάλων, «για να δοθεί η κατάλληλη απάντηση».

ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ επί τούτου και την τοποθέτηση Κυπρίων Ευρωβουλευτών, οι οποίοι έχουν ζητήσει την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ( υπήρξαν δυο παρεμβάσεις). Συγκεκριμένα, οι  Ευρωβουλευτές έχουν ζητήσει από την Ε.Ε. να τους ενημερώσει σχετικά με μέτρα, που  είναι διατεθειμένη να λάβει, για να προστατεύσει ένα Ευρωπαίο πολίτη, στον οποίο απονεμήθηκε το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη( 2016) για τη δράση του. Θεωρούμε πως θα πρέπει να αντιδράσει και η Κυπριακή Δημοκρατία, πολίτης της οποίας είναι ο κ. Σενέρ Ελτζίλ. Θα πρέπει να προστατευθεί. 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube