Weather Icon

Xωρίς τις προκλήσεις της Τουρκίας σε Κύπρο και Καστελόριζο η ατζέντα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ

Xωρίς τις προκλήσεις της Τουρκίας σε Κύπρο και Καστελόριζο η ατζέντα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ

Ρεπορτάζ: HellasJournal

Η κατάσταση σε σχέση με τον COVID19, οι διαπραγματεύσεις για τη μελλοντική σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο, η συμφωνία για το κλίμα και οι σχέσεις με την Αφρική θα βρεθούν στο επίκεντρο της επικείμενης Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης και της Παρασκευής, που θα διεξαχθεί με φυσική παρουσία στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με την επίσημη επιστολή πρόσκλησης του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στους 27 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος Σαρλ Μισέλ αναφέρει στην επιστολή του: “ανυπομονώ να σας καλωσορίσω στην προσεχή σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 15-16 Οκτωβρίου. Θα συναντηθούμε σε ένα δύσκολο πλαίσιο. Βλέπουμε ότι τα κρούσματα του COVID αυξάνονται και έχουμε ορισμένα ζητήματα που πιέζουν στην ατζέντα μας, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεών μας με το Ηνωμένο Βασίλειο”.

Όπως εξάγεται από την επιστολή, δεν υπάρχουν στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Καστελόριζο και την Κύπρο.

Διαβάστε την συνέχεια στην ενδιαφέρουσα πηγή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube