REAL TIME |

Weather Icon
Γαλλία , Ευρωπαϊκή Ένωση , Ισλάμ 6 Οκτωβρίου 2020

Πως θα καταφέρουμε να γίνουμε και πάλι κοινωνία όταν ο καθένας απαιτεί το δικαίωμα στην διαφορετικότητά του ;

Πως θα καταφέρουμε να γίνουμε και πάλι κοινωνία όταν ο καθένας απαιτεί το δικαίωμα στην διαφορετικότητά του ;

Rachida Dati : Ο αριθμός των ασυνόδευτων ανηλίκων έχει υπερπολλαπλασιαστεί, οι προϋπολογισμοί των υπηρεσιών υποδοχής τους επίσης. Δεν ξέρουμε πλέον πώς να το διαχειριστούμε. Είναι προς τιμήν της Γαλλίας να προστατεύει ανήλικους που βρίσκονται σε κίνδυνο. Δεν είναι όμως προς τιμή της να ενθαρρύνει τις μαφίες και τους εγκληματίες που εκμεταλλεύονται την αφέλεια μας.

Le Figaro : Πως θα καταφέρουμε να γίνουμε και πάλι κοινωνία όταν ο καθένας απαιτεί το δικαίωμα στην διαφορετικότητα ( différence ) του ;
Rachida Dati : Το δικαίωμα στην διαφορετικότητα είχε καταστροφικές συνέπειες και το πληρώνουμε ακριβά. Η εθνική ενότητα θα επιτευχθεί και πάλι μόνο από την autorité (authority, κύρος του κράτους) και το ξεκαθάρισμα των αξιών μας, όχι από την “cancel culture” και βάζοντας μεταξύ μας διαχωριστικές γραμμές. Αυτό θα είναι το μεγάλο πολιτικό διακύβευμα του 2022.
Le Figaro :Η επίθεση προ ημερών στα παλιά γραφεία του Charlie Hebdo έφερε πάλι στο προσκήνιο την συζήτηση για τα ασυνόδευτα ανήλικα. Πρέπει να αλλάξουμε την πολιτική μας σε αυτό το θέμα ;
Ο αριθμός των ασυνόδευτων ανηλίκων έχει υπερπολλαπλασιαστεί, οι προϋπολογισμοί των υπηρεσιών υποδοχής τους επίσης. Δεν ξέρουμε πλέον πώς να το διαχειριστούμε. Είναι προς τιμήν της Γαλλίας να προστατεύει ανήλικους που βρίσκονται σε κίνδυνο. Δεν είναι όμως προς τιμή της να ενθαρρύνει τις μαφίες και τους εγκληματίες που εκμεταλλεύονται την αφέλεια μας. Πρέπει να επαναφέρουμε την εξέταση των οστών ( για τον έλεγχο της ηλικίας των μεταναστών ) που κατήργησε ο François Holland και να θέσουμε σε εφαρμογή μια αποτελεσματική πολιτική επιστροφής τους στα σύνορα. Αυτή η επιστροφή είναι δυνατή αντίθετα με τα όσα λέγονται. Οι δικαστές αναθέτουν τώρα την κηδεμονία αυτών των ανηλίκων σε ιδρύματα όπως το OFII ή το France Terre d´Asile, τα οποία παραδίδουν στις οικογένειές τους ή σε ιδρύματα προστασίας των παιδιών στη χώρα τους. Αυτό το σύστημα πρέπει να γενικευτεί.
Le Figaro : Είπατε στους Times ότι θέλετε να “κερδίσετε τις προεδρικές εκλογές του 2022”. Θα είστε υποψήφια ;
Θα συμμετάσχω στις διεργασίες για τις προεδρικές Δεν θα εγκαταλείψω ποτέ τις αξίες μας και τις ελευθερίες μας. Εάν παραιτηθούμε συλλογικά, η χώρα θα καταλήξει πολύ άσχημα. Το LREM ( το κόμμα του Macron ) σβήνει σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ! Οι LR ( το κόμμα της παραδοσιακής δεξιάς ) έχει κερδίσει όλες τις ενδιάμεσες αναμετρήσεις. Είμαστε η πρώτη δύναμη της αντιπολίτευσης και είναι ευθύνη μας να ενσαρκώσουμε ένα projet. Πρέπει να κινητοποιηθούμε, να συνεργαστούμε και να έχουμε έναν καλό υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές.
Από πατέρα μαροκινό και μητέρα αλγερινή η Rachida Dati ήταν Υπουργός Δικαιοσύνης των κυβερνήσεων Fillon επί προεδρίας Nicolas Sarkozy.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube