REAL TIME |

Weather Icon
Ελλάδα , Κύπρος , Τουρκία 16 Αυγούστου 2020

Η Άγκυρα λέει ότι το Kemal Reis πήγε να προστατεύσει το Barbaros στην ΑΟΖ της Κύπρου

Η Άγκυρα λέει ότι το Kemal Reis πήγε να προστατεύσει το Barbaros στην ΑΟΖ της Κύπρου

Το Barbaros στην Κύπρο συνοδεύει πλέον η φρεγάτα Kemal Reis, που συνόδευε το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Με ανάρτησή της στο Twitter, η Άγκυρα έδωσε στη δημοσιότητα τέσσερις φωτογραφίες της φρεγάτας. 

Από χθες υπήρχαν αναφορές πως η τουρκική φρεγάτα Kemal Reis είχε αλλάξει κατεύθυνση αποχωρώντας από την περιοχή που κινείτο το Oruc Reis. Πολύ πιθανόν αιτία ήταν οι ζημιές που προκλήθηκαν στη φρεγάτα μετά την πρόσκρουσή της πάνω στην ελληνική φρεγάτα «Λήμνος» τις πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Είναι το περιστατικό που λίγο έλειψε να οδηγήσει σε σοβαρό επεισόδιο. Να θυμίσουμε πως η ελληνική φρεγάτα «Λήμνος» παρακολουθούσε το Oruc Reis από ασφαλή απόσταση. Η φρεγάτα Kemal Reis, ένα από τα τουρκικά πολεμικά πλοία που συνόδευαν το τουρκικό ερευνητικό, βρέθηκε κοντά στην ελληνική φρεγάτα, θεωρώντας ότι το ελληνικό πολεμικό πλοίο σχεδίαζε να παρεμποδίσει τον πλου του Oruc Reis.

Ο κυβερνήτης  της ελληνικής φρεγάτας Λήμνος αντιπλοίαρχος Ιωάννης Σαλιάρης ακολουθούσε σταθερή πορεία και συνέχιζε τον πλου για την παρακολούθηση του τουρκικού ερευνητικού χωρίς να αλλάξει κατεύθυνση. Η τουρκική φρεγάτα Kemal Reis συνέχισε  όμως να προσεγγίζει το ελληνικό πολεμικό. Ο κυβερνήτης της τουρκικής φρεγάτας που είχε την Λήμνο στα δεξιά του – άρα σύμφωνα με τους κανόνες της διεθνούς ναυσιπλοϊας έπρεπε να παραχωρήσει προτεραιότητα στην ελληνική φρεγάτα- άλλαξε πορεία κι έτσι η ελληνική φρεγάτα με το πρωραίο τμήμα να συγκρουστεί με το πίσω μέρος της τουρκικής φρεγάτας.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube