Weather Icon
Τουρκία 31 Αυγούστου 2020

H τουρκική λίρα και πάλι κοντά στο ιστορικό χαμηλό της

H τουρκική λίρα και πάλι κοντά στο ιστορικό χαμηλό της

Η τουρκική λίρα πλησιάζει σήμερα κοντά στο ιστορικό χαμηλό της, καθώς τα δεδομένα δείχνουν ότι η τουρκική οικονομία συρρικνώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των 10 και πλέον τελευταίων ετών, λόγω της πανδημίας της Covid-19.

Η λίρα σημειώνει πτώση 0,2%, στις 7,3511 λίρες ανά δολάριο και ανταλλάσσεται λίγο πάνω από το ιστορικό χαμηλό των 7,4161 λιρών, καθώς το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Τουρκίας συρρικνώθηκε κατά 9,9% το β΄ τρίμηνο του 2020, παρ’ όλο που τα πήγε καλύτερα σε σχέση με τις προβλέψεις των οικονομολόγων, που προέβλεπαν συρρίκνωση κατά 11,8%.

Το τουρκικό νόμισμα έχει χάσει περίπου 19% της αξίας του έναντι του δολαρίου φέτος, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας και αναλυτές εκτιμούν ότι η επιδείνωση της ισοτιμίας του με το δολάριο των ΗΠΑ θα ήταν χειρότερη, εάν τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την αμερικανική ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα (Federal Reserve) δεν είχαν ασκήσει πίεση στο δολάριο.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube