Weather Icon
Γαλλία , Λιβύη , ΝΑΤΟ , Τουρκία 1 Ιουλίου 2020

Γάλλος αξιωματούχος: Το ΝΑΤΟ να δηλώσει έμπρακτα την προσήλωσή του στο εμπάργκο όπλων στη Λιβύη

Γάλλος αξιωματούχος: Το ΝΑΤΟ να δηλώσει έμπρακτα την προσήλωσή του στο εμπάργκο όπλων στη Λιβύη
«Η Γαλλία θέλει τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να επιβεβαιώσουν επισήμως την προσήλωσή τους στο εμπάργκο όπλων στη Λιβύη», δήλωσε Γάλλος αξιωματούχος στο OPEN

Οι γαλλικές Αρχές επιβεβαίωσαν ότι η Γαλλία αναστέλλει προσωρινά τη συμμετοχή της στη ναυτική επιχείρηση του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο. Την Τρίτη, το υπουργείο Άμυνας της χώρας δήλωσε ότι η κυβέρνηση έστειλε επιστολή στο ΝΑΤΟ αναφέροντας ότι αναστέλλει τη συμμετοχή της στο Sea Guardian «προσωρινά». Είναι αντίδραση στα αποτελέσματα των ερευνητών του ΝΑΤΟ υπέβαλαν την έκθεσή τους για το συμβάν της 10ης Ιουνίου.

Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ που επίσης μίλησε στο OPEN TV, τόνισε ότι «οι στρατιωτικές αρχές του ΝΑΤΟ υπέβαλαν την έκθεσή τους σχετικά με το συμβάν μεταξύ τουρκικών και γαλλικού πλοίου στην ανατολική Μεσόγειο τον περασμένο μήνα. Αυτή είναι μια διαβαθμισμένη έκθεση και θα συζητηθεί μεταξύ των συμμάχων της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ στο εγγύς μέλλον. Η συμμετοχή σε όλες τις αποστολές και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ αποτελεί εθνική απόφαση, γι ‘αυτό σας παραπέμπω στις αρμόδιες εθνικές αρχές. Η Επιχείρηση Sea Guardian του ΝΑΤΟ συνεχίζει να εκτελεί τα τρία καθήκοντά της: τη θαλάσσια επίγνωση της κατάστασης, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την ανάπτυξη δυνάμεων». 

Πηγή: Έθνος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube