Weather Icon
Ιράν 19 Ιουνίου 2020

Υπερηχητικούς πυραύλους θέλει να κατασκευάσει το Ιράν στο κοντινό μέλλον

Υπερηχητικούς πυραύλους θέλει να κατασκευάσει το Ιράν στο κοντινό μέλλον

Ο διοικητής του πολεμικού ναυτικού του Ιράν δήλωσε πως η χώρα του θα προχωρήσει στην παραγωγή υπερηχητικών πυραύλων στο κοντινό μέλλον.

Στην παραγωγή υπερηχητικών πυραύλων θα προχωρήσει σύντομα το Ιράν, σύμφωνα με δηλώσεις του Διοικητή του πολεμικού ναυτικού της χώρας, Χοσεΐν Κανζαντί.

«Η παραγωγή υπερηχητικών πυραύλων, εξοπλισμένων με μηχανές τουρμποφάν, θα βρίσκεται στην ατζέντα μας στο κοντινό μέλλον. Η ταχύτητά τους θα είναι πολλαπλάσια από αυτή του ήχου» δήλωσε ο Κανζαντί, σήμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Το Ιράν ωστόσο, έχει ακόμα πολύ δρόμο για την ανάπτυξη του οπλοστασίου του με υπερηχητικά όπλα, καθώς αν υπάρχει κάποια εξέλιξη, θα είναι ακόμα στον πίνακα σχεδιασμού.

Την ίδια ώρα, την Κυριακή, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, διαβεβαίωσε πως η χώρα του ηγείται στον συγκεκριμένο τομέα όπλων, που περιλαμβάνει υπερηχητικό οπλοστάσιο.

Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube