Weather Icon

Στεφανής: Δεν υπάρχει σημείο του Έβρου που δεν υπάρχει η ματιά μας

Στεφανής: Δεν υπάρχει σημείο του Έβρου που δεν υπάρχει η ματιά μας
Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, έστειλε σαφές μήνυμα στην Τουρκία, αποδοκιμάζοντας τις προκλήσεις στα σύνορα του Έβρου.

Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος αποδοκίμασε τις τουρκικές προκλήσεις στα σύνορα του Έβρου.

«Μετά τη νίκη που πετύχαμε το Μάρτιο, η κυβέρνηση ανέλυσε την κατάσταση και βρήκε τομείς που θέλουν βελτίωση» τόνισε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», αναφερόμενος στη μεταναστευτική κρίση των προηγούμενων μηνών.

Και πρόσθεσε: «Γι’ αυτό το λόγο προσλαμβάνουν παραπάνω προσωπικό σε Ένοπλες Δυνάμεις (2.000), αστυνομία (400 για Έβρο και 800 για νησιά) και λιμενικό (200)».

Ερωτηθείς για την αναστάτωση που προκλήθηκε την Πέμπτη, μετά την πληροφορία περί νέας συγκέντρωσης μεταναστών στον Έβρο, ο αρμόδιος υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν προέκυψε τίποτα και έκανε λόγο για ψευδείς ειδήσεις της Άγκυρας.

Ειδική αναφορά έκανε και στην επέκταση του φράκτη, εξηγώντας ότι υπάρχει αμυντική θωράκιση των ελληνικών συνόρων.

«Δεν υπάρχει σημείο που να μην υπάρχει η ματιά μας» σημείωσε, διαβεβαιώνοντας ότι όπου δεν μπορεί να τοποθετηθεί φράκτης, θα υπάρχουν συνεχείς περιπολίες.

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα πρωτοξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, όταν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες επιχείρησαν να διέλθουν στο ελληνικό έδαφος.

Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα, αποτρέποντας μια ενδεχόμενη μαζική «εισβολή».

Ωστόσο, δεν έλειψαν και τα επεισόδια, με τους μετανάστες να ανάβουν φωτιές και να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τις ελληνικές δυνάμεις, οι οποίες απαντούσαν με δακρυγόνα, χημικά και προειδοποιητικές βολές.

Μάλιστα, οι ελληνικές αρχές κατηγόρησαν την Τουρκία ότι βοηθάει τους μετανάστες και τους εφοδιάζει με δακρυγόνα και άλλα αντικείμενα, τα οποία μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας της Ελλάδας.

sputnik.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube