Weather Icon
Εθνική Άμυνα 11 Μαρτίου 2020

Η αποτροπή στον Έβρο και το σενάριο αντιπερισπασμού από την Άγκυρα – Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα Ναυτικό και Αεροπορία

Η αποτροπή στον Έβρο και το σενάριο αντιπερισπασμού από την Άγκυρα – Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα Ναυτικό και Αεροπορία

Μπορεί εδώ και 13 ημέρες όλα τα βλέμματα να έχουν στραφεί στον Έβρο και τα ακριτικά νησιά, ωστόσο οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να παραμένουν σε υψηλούς ρυθμούς επιφυλακής σε κάθε περιοχή Εθνικών συμφερόντων και ταυτόχρονα συνεχούς εκπαιδευτικής δραστηριότητας.Τόσο ο Στρατός Ξηράς όπως επίσης το Πολεμικό Ναυτικό αλλά και τα “γεράκια” της Αεροπορίας.

Με ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις εξακολουθούν να εφαρμόζουν πιστά το πλάνο του εκπαιδευτικού σχεδιασμού παρά το γεγονός ότι σημαντικός αριθμός χερσαίων δυνάμεων έχει μεταφερθεί στον Έβρο, ενώ το Ναυτικό απασχολεί αρκετές Μονάδες του Στόλου στη ”μάχη” της αποτροπής στα θαλάσσια σύνορά μας.

Σχεδόν το ένα τρίτο της δύναμης του Στόλου έχει αναπτυχθεί στις Ανατολικές ακτές των Ελληνικών νησιών απέναντι από τα Τουρκικά παράλια και συνδράμει στη γιγαντιαία επιχείρηση ώστε να μπει φραγμός στις μεταναστευτικές ροές. Το σύνολο των κανονιοφόρων και των περιπολικών, ταχέα σκάφη κατευθυνόμενων βλημάτων αλλά και βοηθητικά πλοία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αποτροπής.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube