Weather Icon
Τουρκία 10 Φεβρουαρίου 2020

Ό,τι τον συμφέρει! Νέο κράξιμο Ερντογάν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Ό,τι τον συμφέρει! Νέο κράξιμο Ερντογάν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Ο πρόεδρος της Τουρκίας επιδόθηκε σε ένα ακόμα ξέσπασμα εις βάρος των social Media.

Νέα επίθεση κατά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόερδος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε εκδήλωση για την τεχνολογία στην Άγκυρα.

Παρόλο που ο ίδιος έχει προβάλλει – κατά καιρούς – την πολιτική του από τα κοινωνικά δίκτυα, μίλησε για πλατφόρμες παραγωγής ψεύδους.

Εστίασε στην ανεύθυνη χρήση των social media, ενώ συνέδεσε τη σύγχρονη δουλεία με τον εθισμό στην τεχνολογία.

«Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν μετατραπεί σε σκουπίδια», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος ο οποίος συχνά στο παρελθόν είχε προβεί σε επιθέσεις κατά μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων.

«Πρέπει να ενισχύσουμε τους δεσμούς της νεολαίας με την πραγματική ζωή», τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ πρόσθεσε: «θα δώσουμε μάχη κατά των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο».

Βέβαια, στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, ο Ερντογάν τις πλατφόρμες των Social Media χρησιμοποίησε για να επικοινωνήσει με τον τουρκικό λαό.

Οπότε, λέει, ό,τι τον συμφέρει. Κράζει αλλά θαυμάζει, όπως έλεγε ένα επιτυχημένο μότο που κυκλοφορούσε πριν χρόνια στην ελληνική τηλεόραση ύστερα από μία εκπομπή… πατρατράγουδο.

Παράλληκα ο Ερντογάν σημείωσε ότι θα μετατρέψει την Τουρκία σε παγκόσμιο εμπορικό σήμα στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

“Ο τρόπος της απόκρουσης των επιθέσεων των έξυπνων συστημάτων είναι η απόκτηση πιο έξυπνων συστημάτων και η χρησιμοποίηση αυτών των συστημάτων. Θα μετατρέψουμε την Τουρκία σε παγκόσμιο εμπορικό σήμα στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Η προσπάθεια αντιμετώπισης επιθέσεων στον κυβερνοχώρο με συμβατικά συστήματα ή μεθόδους είναι σαν να προσπαθείτε να σταματήσετε τη σφαίρα με χαρτί”, ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος τόνισε., ότι χωρίς την εγκατάσταση τεχνολογικής υποδομής δεν μπορεί να υπάρξει μετάβαση στο 5G.

Υπογράμμισε συν τοις άλλοις, ότι είναι σημαντική η ασφάλεια των ηλεκτρονικών συστημάτων και των δεδομένων που αποθηκεύονται εκεί όπως η ασφάλεια των συνόρων.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube