Weather Icon
Video , Εθνικά Θέματα 6 Φεβρουαρίου 2020

Άγγελος Συρίγος στην κάμερα του Ινφογνώμονα: «Κρατήστε το! Η Λιβύη θα αποτελέσει αχίλλειο πτέρνα του Ερντογάν» (vid)

Άγγελος Συρίγος στην κάμερα του Ινφογνώμονα: «Κρατήστε το! Η Λιβύη θα αποτελέσει αχίλλειο πτέρνα του Ερντογάν» (vid)

Ο νομικός, αναπληρωτής καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο αναλύει όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά.

Τη θέση του για τα ελληνοτουρκικά εξέφρασε ο Άγγελος Συρίγος στην παρουσίαση του βιβλίου του στρατηγού Λάμπρου Τζούμη «Σε τροχιά σύγκρουσης με την Τουρκία».

«Το βιβλίο έχει ένα χαρακτηριστικό. Λέει απλά πράγματα και λογικά», ανέφερε ο νομικός, αναπληρωτής καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και επεσήμανε τις παγίδες που θα προκύψουν αν προσφύγει η Ελλάδα στη Χάγη.

«Υπάρχει χάσμα απόψεων για τις διαφορές στη Χάγη. Αν δεχτούμε την πονηρή άποψη, “τί έχουμε να φοβηθούμε; Έχουμε όλο το δίκιο με το μέρος μας”. Τί θα πούμε στους κατοίκους των Φούρνων και των Οινουσσών; Ότι θα κερδίσουμε;», ανέφερε και υπογράμμισε, ότι μη οριοθετώντας σωστά το περιεχόμενο του φακέλου μπορεί να προκύψουν κίνδυνοι που ούτε καν θέλουμε να τους ακούσουμε.

Μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Αθηνών επεσήμανε: «Η Λιβύη θα αποτελέσει την αχίλλειο πτέρνα της πολιτικής Ερντογάν. Κρατήστε το! Απλώθηκε πάρα πολύ. Θα το δούμε τους επόμενους μήνες».

Δείτε την ομιλία του Άγγελου Συρίγου όπως κατέγραψε η κάμερα του Ινφογνώμονα:

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube