Weather Icon

Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ

Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ

Ο υπουργός εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι η μόνη λύση στην Συριακή κρίση ήταν η ομαδική συζήτηση. Πρόσθεσε ότι η τουρκική παρέμβαση στην Συρία δεν ήταν αποδεκτή και έπρεπε να σταματήσει. Σύμφωνα με έκθεση της Arab News ο υπουργός εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε στην συνάντηση του Αραβικού Κοινοβουλίου που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο ότι η χώρα του προτίμησε την ενότητα, την ανεξαρτησία και την ασφάλεια των αραβικών κρατών.

Επίσης δήλωσε πως δεν θα δεχθεί καμία παρέμβαση που θα ήταν επικίνδυνη για την σταθερότητα της περιοχής. Σχετικά με την Υεμένη ανέφερε ότι έδωσαν 14,5 δισεκατομμύρια δολάρια υπό την μορφή βοήθειας προς αυτήν. Έπειτα ζήτησε από την διεθνή κοινότητα να καταδικάσει τις αεροπορικές βάσεις των Houthi. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε πως ”οι επιθέσεις από τους αντάρτες Houthi σε κατοικημένες περιοχές πρέπει να καταδικαστούν από την διεθνή κοινότητα”.

Η σχέση μεταξύ Τουρκίας και Σαουδικής Αραβίας είναι αγχωτική τους τελευταίους μήνες. Οι τουρκικές δυνάμεις ξεκίνησαν μία επιχείρηση κατά των δυνάμεων των Κούρδων τον Σεπτέμβριο του 2019 στην Βόρεια Συρία.Σύμφωνα με τους Τούρκους αξιωματούχους το YPG είναι τρομοκρατική οργάνωση που εργάζεται για το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα ΡΚΚ. Το ΡΚΚ ξεκίνησε ως εξέγερση ενάντια της Τουρκίας το 1984,σύμφωνα με την Άγκυρα.

Η Τουρκία ξεκίνησε την επιχείρηση μετά την ανακοίνωση της εξόδου από την Συρία του Donald Trump. Ο Trump επικρίθηκε για την απόφασή του καθώς οι Κούρδοι βοήθησαν την Αμερική στον πόλεμο εναντίον του ISIS. Μετά την τουρκική είσοδο η Τουρκία πήρε τον έλεγχο της περιοχής της Βόρειας Συρίας αφού υπέγραψε συμφωνία με την Ρωσία και την Αμερική.

Η Άγκυρα δήλωσε πως ήθελε να δημιουργήσει ζώνη ”ασφαλείας” στην περιοχή που ήταν υπό τον έλεγχό της. Θα μεταφέρει μελλοντικά 3,6 εκατομμύρια Σύριους πρόσφυγες στην ασφαλή αυτή ζώνη σύμφωνα με επίσημες πηγές καθώς φιλοξενεί ήδη στα εδάφη της περί του 4 εκατομμύρια πρόσφυγες. Η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία έχουν μία προβληματική και αγχωτική  σχέση αυτούς τους μήνες με την Σαουδική Αραβία να απαιτεί την αποχώρηση της Τουρκίας από την περιοχή.

Μετάφραση Χωριανόπουλου Άγγελου

Πηγή: https://chicagomorningstar.com/saudi-arabia-demands-end-of-turkish-intervention-in-syria?fbclid=IwAR0P38ff56BDVXFsYkQPH-VV0JiYMKtt1WqzK-ng847DOYzDdoqt_UQXqmA

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube