REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 9 Μαΐου 2019

Όταν ετοιμάζεσαι για την αντιπολίτευση αδειάζοντας τα ταμεία που γέμιζες με φόρους ως κυβέρνηση

Όταν ετοιμάζεσαι για την αντιπολίτευση αδειάζοντας τα ταμεία που γέμιζες με φόρους ως κυβέρνηση


Μεταθέτοντας το πρόβλημα στους επόμενους



Όσα κόπηκαν κατά τη διάρκεια της 4ετίας, δίνεται υπόσχεση να επανέλθουν εκεί που ήταν. Το πρόβλημα για να βγει η εξίσωση μετατίθεται στους επόμενους.

Η παροχολογία πριν τις εκλογές, οι υποσχέσεις και τα προεκλογικά δώρα ήταν πάγια τακτική των κομμάτων διαχρονικά. Τα χρόνια των μνημονίων, λίγο λόγω της πίεσης των τροϊκανών, λίγο λόγω της αντικειμενικής κατάστασης της οικονομίας, το πολιτικό σύστημα είχε κάπως σοβαρευτεί. Τώρα όμως; Τι γίνεται χωρίς βαρβάρους;
Όλα όσα κόπηκαν κατά τη διάρκεια της 4ετίας, δίνεται υπόσχεση να επανέλθουν εκεί που ήταν, αλλά έτσι κι αλλιώς το πρόβλημα για να βγει η εξίσωση μετατίθεται στους επόμενους.
ΜΕΙΩΣΗ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ
Ήταν Μάιος του 2017, όταν η κυβέρνηση ψήφιζε τη δεύτερη συνεχόμενη μείωση του αφορολόγητου επί της θητείας της. Το 2015 το αφορολόγητο ήταν 9.545 ευρώ. Τον Μάιο του 2016 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ το κατέβασε στα 8.636 ευρώ, ενώ ένα χρόνο μετά ψήφισε ότι θα κατέβει στα 5.681 από 1.1.2020. Τώρα λέει ότι δεν θα εφαρμόσει τη δεύτερη μείωση που ψήφισε.
Να σημειωθεί, πάντως, ότι ένα μήνα πριν, τον Απρίλιο, στην ανακοίνωση του Eurogroup που συνόδευε την έγκριση της δόσης των 970 εκατ. ευρώ σημειωνόταν ότι «οι ελληνικές αρχές επιβεβαίωσαν τη γενική δέσμευση να συνεχίσουν την εφαρμογή όλων των βασικών μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο του προγράμματος του ESM, ιδίως όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος, διευρύνοντας τη φορολογική βάση».

για τη συνέχεια AthensVoice

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube