Weather Icon

Νέα πρόκληση της Τουρκίας: Βίντεο-προπαγάνδα για την κυπριακή ΑΟΖ

Το βίντεο προβλήθηκε και στην ελληνική έκδοση του τουρκικού ΤRT

Στο βίντεο χρησιμοποιούνται ως «όπλο» της τουρκικής προπαγάνδας οι δηλώσεις που είχαν κάνει στο παρελθόν ο Γιώργος Κατρούγκαλος και ο Νίκος Κοτζιάς. 

Σε ένα προπαγανδιστικό βίντεο που προβλήθηκε στο κρατικό κανάλι TRT και έχει αναρτηθεί και στην ελληνική έκδοση του καναλιού στο Διαδίκτυο, ξετυλίγεται όλη η προκλητικότητα της Τουρκίας στην Κύπρο και την κυπριακή ΑΟΖ.
Το βίντεο έχει τίτλο «Η ενεργειακή σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου» και είναι υποτιτλισμένο στα ελληνικά. Σε αυτό προβάλλονται οι τουρκικές αξιώσεις και διεκδικήσεις για την Κύπρο.
Στο βίντεο αναφέρεται πως η «Ρωμαίικη διοίκηση» – όπως αποκαλούν οι Τούρκοι την Κυπριακή Δημοκρατία – προέβη σε «μονομερείς ενέργειες» και «χορήγησε άδειες σε διεθνείς ενεργειακές εταιρείες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη που κήρυξε και ξεκίνησε πρωτοβουλία για να παραμερίσει την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους στη μεταφορά του φυσικού αερίου». Σε άλλο σημείο του βίντεο, σημειώνεται πως η «ρωμιοκυπριακή διοίκηση» καταπάτησε τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων.

Για τη συνέχεια AthensVoice

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube