REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 9 Μαΐου 2019

Δημοσιογραφία και μαξιλάρι

Δημοσιογραφία και μαξιλάρι

Θυμάστε τους έγκριτους οικονομικούς δημοσιογράφους, εγκρίτων μέσων οι οποίοι μόλις προ δέκα (10) ημερών έβλεπαν ασφάλεια μαξιλαριού 50 δις; Σήμερα ανακάλυψαν πως μια αστοχία του οικονομικού επιτελείου (έτσι εκλαμβάνονται οι εξαγγελίες Τσίπρα από τις αγορές) στέλνει το μαξιλάρι αδιάβαστο – ανεξαρτήτως μεγέθους!
Όσοι απ’ αυτούς δεν τα παίρνουν κάτω από το τραπέζι από τον συριζιστάν, πρέπει να διαπιστώνουν πια ότι είναι επιεικώς ανόητοι.

Ο Τσίπρας δεν έχει καμιά αναστολή να αδειάσει οποιονδήποτε – σιγά μη σκεφτεί την ξεφτιλισμένη δημοσιογραφία! Στις εξαγγελίες προχτές αναφέρθηκε στο μαξιλάρι των 31 δις. Όχι 34, όχι 40, όχι 45, όχι 49, όχι 50 δις που κάθε ανόητος ξεφτιλίζει το μέσο στο οποίο δουλεύει.
Μέχρι τον Ιούνιο λοιπόν, το μαξιλάρι θα πρέπει να κάνει τα εξής:
1. Να έχει 15.7 δις υπό τον έλεγχο των δανειστών στο σκληρό μαξιλάρι.
2. Να έχει 5.55 δις στο νέο λογαριασμό, υπό τον έλεγχο των δανειστών επίσης, ως εγγύηση.
3. Να έχει πληρώσει 3.7 δις το ΔΝΤ
4. Να έχει πληρώσει 4.1 δις χρεολυσίων
Αυτά μας κάνουν €28 δις.
Ουπς! Μένουν μόλις τρία (3) δις για να “ασφαλίζουν” κάτι. Τι ασφαλίζουν; Τίποτε εκτός από λειτουργικά έξοδα του κράτους.

Είναι προφανές πως το μαξιλάρι εξυπηρέτησε το αφήγημα μέχρις εδώ. Η Ελλάδα πρέπει να βγει ξανά στις αγορές. [Σε ανύποπτο χρόνο έλεγα πως έπρεπε να βγει μέχρι μέσα Απριλίου] Ξανά-ουπς! Από τις αστοχίες του οικονομικού επιτελείου προκύπτει πως το κόστος θα είναι υψηλό.
Να θυμίσω πως από το καλοκαίρι 2017 (που αποφασίσθηκε η πολιτική μεγάλου μαξιλαριού) γράφω συνεχώς πως το μαξιλάρι, όσο μεγάλο και αν είναι, δεν ασφαλίζει τίποτε εάν δεν έχει αποκατασταθεί η πλήρης πρόσβαση στις αγορές – οπότε και δεν το χρειάζεσαι. Επίσης, έχω γράψει επανειλημμένως πως αμέσως μετά τις ευρωεκλογές είναι υποχρεωτική η επανεξέταση της πολιτικής αυτής – υποχρεωτική θα είναι και η παρέμβαση των δανειστών.
Με τις υγείες μας!
Edit
Ξέχασα και την αναφορά στα μπουμπούκια της δημοσιοκαφρίας που μεταπωλούσαν τον σανό πως από το μαξιλάρι θα πάνε και 6-9 δισ στις τράπεζες για τα κόκκινα δάνεια. Καρβέλια του Ιησού είπαμε!

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube