Weather Icon
Γενικά θέματα 17 Μαΐου 2019

Ελλάδα 2019: Οι αριθμοί της ντροπής

Τριπλάσια ανεργία από τον μέσο όρο της Ευρώπης, διπλάσια τραπεζικά επιτόκια, 45% λιγότερες επενδύσεις, πρωταθλήτρια σε φόρους αλλά ουραγός στις κοινωνικές δαπάνες, σχεδόν τελευταίοι στον δείκτη γνώσεων και δεξιοτήτων, απώλεια πέντε θέσεων μόνο σε μια χρονιά στον δείκτη Doing Business και αποκλίσεις σχεδόν παντού.
Αυτή είναι η Ελλάδα της «υπεραπόδοσης», της οικονομίας που μπαίνει σε ενάρετο κύκλο, όπως λέει ο πρωθυπουργός, υποσχόμενος ακόμη θετικότερες ειδήσεις και προοπτικές για ακόμα περισσότερα μέτρα ελάφρυνσης στο τέλος του χρόνου.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη Τύπου του ΣΕΒ, οι αριθμοί της ελληνικής οικονομίας τρομάζουν και δείχνουν ότι έπειτα από τρία μνημόνια και εννιά μήνες από τη λήξη του τελευταίου τίποτα δεν δικαιολογεί την αισιοδοξία του κ. Τσίπρα ότι η χώρα αλλάζει επίπεδο.
Συγκρίνοντας τις ελληνικές επιδόσεις με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, διαπιστώνει κανείς πόσο απογοητευτικές αυτές είναι, γιατί η Ελλάδα δείχνει να μετατρέπεται σταδιακά σε ένα είδος «Πουέρτο Ρίκο» της Ευρώπης, καθώς όπως το νησί της Κεντρικής Αμερικής αποκλίνει συνεχώς από τις ΗΠΑ, παρ’ ότι τμήμα τους, έτσι και εμείς απομακρυνόμαστε από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Σε όλους τους τομείς και κατατάξεις στην ΕΕ, η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις με στάσιμη ή και φθίνουσα πορεία, όπως δείχνουν οι δείκτες που συγκέντρωσε ο ΣΕΒ. 

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube