Weather Icon
Ευρωπαϊκή Ένωση , ΗΠΑ , Κίνα 2 Φεβρουαρίου 2019

FT : Η λάθος συνταγή αντιμετώπισης της Κίνας από τη Δύση

Γιατί μια γενικευμένη έχθρα προς την Κίνα μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερες αναταράξεις απ’ ότι ο ψυχρός πόλεμος. Τα ατού των ΗΠΑ και των συμμάχων τους και η ανάγκη συνεργασίας στο σημερινό περίπλοκο διεθνές περιβάλλον.

Η επιταχυνόμενη κατάρρευση των σχέσεων μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ είναι το σημαντικότερο τρέχον γεγονός. Πώς να το διαχειριστούμε, δεδομένης της σημερινής παγκόσμιας αλληλοεξάρτησης;
Τρία πρόσφατα αποδεικτικά στοιχεία αποκαλύπτουν την ανησυχία για την ανάδυση της Κίνας στο τωρινό status της ως της «μικρής υπερδύναμης» του κόσμου, όπως την περιέγραψε ο Yan Xuetong του Tsinghua University. Το ένα είναι η εκστρατεία κατά της Huawei, του καθιερωμένου φορέα των κινεζικών τεχνολογικών φιλοδοξιών, η οποία πρέπει να εξεταστεί στο πλαίσιο του εμπορικού πολέμου των ΗΠΑ με την Κίνα και την περιγραφή της δεύτερης ως «στρατηγικού ανταγωνιστή».
Ένα άλλο αποδεικτικό στοιχείο είναι ένα έγγραφο του BDI,  του κορυφαίου γερμανικού συνδέσμου βιομηχανιών που προσανατολίζεται προς το ελεύθερο εμπόριο, όπου η Κίνα χαρακτηρίζεται ως «εταίρος και συστημικός ανταγωνιστής».
Το τελευταίο στοιχείο είναι η περιγραφή της Κίνας του Xi Jinping από τον George Soros ως του «πιο επικίνδυνου αντιπάλου αυτών που πιστεύουν στην ιδέα της ανοικτής κοινωνίας».

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube