Weather Icon

Θαλάσσια σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας – Ευρώπης

Θαλάσσια σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας – Ευρώπης

Μήνυμα του Νίκου Τροναρίτη:
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Στις 12 Σεπτεμβρίου 2018 καταθέσαμε δημόσια μαζί με τη συνάδελφο βουλευτή Αννίτα Δημητρίου, πρόταση για θαλάσσια σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας – Ευρώπης και το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών στις 25 Ιανουαρίου 2019. 
Μετά από δεκάδες συναντήσεις και συζητήσεις στην Κύπρο, την Ελλάδα και τις Βρυξέλλες πείσαμε ότι η θαλάσσια σύνδεση της χώρας μας με την Ελλάδα και κατ’ επέκταση με την Ευρώπη είναι και επιβεβλημένη και υλοποιήσιμη. 
Χαιρετίζω την αποδοχή της πρότασής μας από το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο αποφάσισε να προωθήσει το έργο με ταχύτατους ρυθμούς, εγκρίνοντας τον περασμένο Οκτώβριο τη διεξαγωγή σχετικής μελέτης.
Η θαλάσσια σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας – Ευρώπης είναι ένας εθνικός στόχος που θα ωφελήσει σε όλα τα επίπεδα την πατρίδα μας. Προσωπικά είμαι αισιόδοξος ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε και θα πετύχουμε αυτό τον στόχο γιατί θα έχουμε διαμορφώσει μια πλήρως τεκμηριωμένη θέση και μια ισχυρή κατανόηση σε όλους τους συνομιλητές μας στην Ευρώπη.

Σας αποστέλλω, για δική σας ενημέρωση, την αρχική επιστολή για εγγραφή του θέματος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, την παρέμβασή μου κατά τη συζήτηση του θέματος στην Επιτροπή, καθώς και κάποια σχετικά δημοσιεύματα που αναδεικνύουν το θέμα.

Είναι πολύ σημαντικό από τα μεγάλα λόγια να περνάς σε έργα και αποφάσεις που θα ωφελήσουν την Κύπρο και τους πολίτες της.

Ευχαριστώ πολύ

Νίκος Τορναρίτης
Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΔΗ.ΣΥ

Θαλάσσια σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας – Ευρώπης

Σχετικές Συνδέσεις

Σχετικά Δημοσιεύματα

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube