Weather Icon
Γαλλία 2 Δεκεμβρίου 2018

Τα Γιλέκα των Γάλλων

Τα γιλέκα είναι το μεγάλο μυστήριο πίσω από μια τάξη που όταν γίνονται πολιτικές συγκρούσεις στους δρόμους αυτή συνήθως κάθεται στο σπίτι της

Τι συμβαίνει στη Γαλλία; Ποιοι φορούν γιλέκο και γιατί; Τα ίδια με ρωτάει και ο φίλος μου ο Σπυρίδων. Ακούστε. 
Είναι η μόνη φορά στην ιστορία των μη επαγγελματικών συλλαλητηρίων που ξέρεις τι κοινωνικό σόι είναι αυτοί που φωνάζουν. Αυτοί που φορούν γιλέκα στη Γαλλία είναι αυτοί που έχουν αυτοκίνητο! Τους υποχρεώνει η Τροχαία. Για την περίπτωση βλάβης. Ποιοι είναι αυτοί που έχουν αυτοκίνητο; Σχεδόν οι ίδιοι που έχουν ή είχαν και στην Ελλάδα πριν μερικά χρόνια. Και οι μεν και οι δε φτωχαίνουν σήμερα. Αν ζεις σε πόλη το ποιο φτηνό σου μέσο κατέληξε να είναι το ταξί. Το αυτοκίνητό σου σήμερα αγαπητή μικρομεσαία τάξη είναι βάρος οικονομικό, είτε είσαι άνεργη, είτε είσαι συνταξιούχα, είτε μισθωτή. Η γαλλική μικρομεσαία τάξη υπερφορτώνεται σήμερα με πρόσθετο φόρο. Στα καύσιμα έστω. (Περιέργως και ο φόρος λέγονταντάξις στην αρχαία μας γλώσσα, ακόμα και το ταξί στην σημερινή!). 

Για τη συνέχεια HuffingtonPost

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube