Weather Icon

Η Τουρκία μεγάλος κερδισμένος από τη χειροτέρευση των ελληνοαλβανικών σχέσεων

Το παρακάτω απόσπασμα δεν είναι από την ελληνική τηλεόραση, αλλά από την αλβανική. Και ειδικότερα, από συνέντευξη που έδωσε χτες ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών, Ντίτμιρ Μπουσάτι. Εδώ, δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία οι απαντήσεις του Αλβανού πολιτικού, όσο η επισήμανση του δημοσιογράφου που διατυπώνει την εξής ερώτηση:

 “Να αναφερθούμε σε ένα από τα θέματα των διακρατικών σχέσεων Ελλάδας – Αλβανίας. Στη συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες. Ας είμαστε ειλικρινείς κύριε υπουργέ, η Τουρκία δεν βλέπει με καλό μάτι μια ελληνοαλβανική συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες. Δεν είναι ενθουσιασμένη, για να μην πούμε κάτι χειρότερο. Ο πρωθυπουργός, Ράμα, δήλωσε σε αυτό εδώ το στούντιο ότι δεν μίλησε ποτέ με τον κ. Ερντογάν σχετικά με την επικείμενη Συμφωνία για τη Θάλασσα.
 Ο κ. Ερντογάν έχει εδώ έναν “σύμμαχο” σε αυτό το θέμα. Είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Μέτα. Εκφράζει τον σκεπτικισμό του για διαφορετικούς λόγους, βέβαια, αλλά ο στόχος είναι ο ίδιος. Και οι δυο τους αντιτίθενται σε μια πιθανή Συμφωνία. Μάλιστα, ο κ. Μέτα τελευταία εμφανίζεται να φωτογραφίζεται με τον κ. Ερντογάν, όπως στα εγκαίνια του αεροδρομίου, και στο Παρίσι. Σας ανησυχεί αυτή η ταύτιση στις πολιτικές ατζέντες τους; Θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τη Συμφωνία;”

Για τη συνέχεια Antinews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube