Weather Icon
Λατινική Αμερική 19 Νοεμβρίου 2018

Οι Εσκομπάρ της Βενεζουέλας

Οι Εσκομπάρ της Βενεζουέλας
Είναι γνωστό ότι η Βενεζουέλα πλήττεται από τον υψηλότερο πληθωρισμό στον κόσμο, το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό δολοφονιών, την έλλειψη τροφίμων, φαρμάκων και βασικών καταναλωτικών αγαθών. Γνωστές είναι επίσης και οι πρακτικές της κυβέρνησης Μαδούρο εναντίον πολιτικών της αντιπολίτευσης, αφού περίπου 70 άτομα είναι φυλακισμένα, ενώ συχνές πυκνές είναι και οι αναφορές στα διεθνή μέσα για βασανιστήρια και κλείσιμο ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης. Αυτό που είναι λιγότερο γνωστό είναι ότι η Βενεζουέλα φιλοξενεί ένα από μεγαλύτερα καρτέλ ναρκωτικών παγκοσμίως, με την ανοχή του μπολιβαριανού επαναστάτη Νικολάς Μαδούρο φυσικά.
Η δράση του λεγόμενου Cartel de los Soles ήταν λίγο – πολύ γνωστή από τη δεκαετία του ’90, όταν ομάδες στρατιωτικών στη Βενεζουέλα δρούσαν ως «βαποράκια» των μεγάλων αδελφών της Κολομβίας που εκείνη την εποχή ζούσε τον τυφώνα του Πάμπλο Εσκομπάρ. Το αρχικό καρτέλ της Βενεζουέλας ανακαλύφθηκε το 1993 και βασικά του στελέχη ήταν δύο στρατηγοί της ομάδας δίωξης ναρκωτικών της χώρας. Το όνομα στο καρτέλ δόθηκε από το παράσημο με το σήμα του ήλιου που βρισκόταν στο πέτο των στρατηγών. Είκοσι πέντε χρόνια μετά, μια παραλλαγή του καρτέλ ζει και βασιλεύει στη Βενεζουέλα της Μπολιβαριανής Επανάστασης.

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube