Εξωτερική Πολιτική , Τουρκία 7 Σεπτεμβρίου 2018

Τουρκικά αεροσκάφη έσπασαν το φράγμα του ήχου πάνω από τη Λέσβο

Τουρκικά αεροσκάφη έσπασαν το φράγμα του ήχου πάνω από τη Λέσβο
  • Τουρκικά αεροσκάφη έσπασαν το φράγμα του ήχου πάνω από τη Λέσβο
    (Φωτ.: ArmedForcesUpdate)
Εκκωφαντικός θόρυβος ξεσήκωσε τη Λέσβο το βράδυ της Πέμπτης (21:30). Οι κάτοικοι τρόμαξαν από τον θόρυβο σε συνδυασμό με ισχυρή δόνηση που συντάραξε σχεδόν όλο το νησί. Η αιτία ήταν έξι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που πέταξαν πάνω από τη Λέσβο, σπάζοντας το φράγμα του ήχου και ακολούθησε η αναχαίτησή τους από ελληνικά F-16.

Ο εκκωφαντικός θόρυβος ακούστηκε γύρω στη 21:30 και προκάλεσε ωστικό κύμα με αποτέλεσμα να σειστούν τα κτήρια.
Τα τουρκικά μαχητικά συμμετείχαν σε άσκηση και παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο. Αμέσως απογειώθηκαν ελληνικά F-16 και επακολούθησε αερομαχία, με τα τουρκικά αεροσκάφη να υποχωρούν στη χώρα τους.
Αυτές δεν ήταν οι πρώτες παραβιάσεις του εθνικού ενάεριου χώρου για την Πέμπτη, καθώς είχαν προηγηθεί κι άλλα περιστατικά. Έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο της τουρκικής αεροπορίας προχώρησαν σε μπαράζ παραβιάσεων, ενώ σημειώθηκε και μια ακόμη εικονική αερομαχία πάνω από το Αιγαίο.
Παράλληλα, έξι αεροπλάνα (δύο F-16, δύο T-38 και 2 CN-235) και ένα ελικόπτερο προχώρησαν σε πέντε παραβάσεις και επτά παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα. Οι παραβάσεις και παραβιάσεις έλαβαν χώρα στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube