Σε Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Βουλή η παράνομη αλιεία Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο

Σε Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Βουλή η παράνομη αλιεία Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο
  • (Φωτ.: EPA / Stephanie Lecocq)
Με κατεπείγουσα ερώτηση απευθύνθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του ΕΛΚ Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, με αφορμή την ένταση που έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες λόγω της παράνομης αλιείας τουρκικών αλιευτικών σκαφών στα ελληνικά χωρικά ύδατα, που παραβιάζουν κατάφωρα τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου και τις σχέσεις καλής γειτονίας.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, αναφερόμενη στην εξώδικη διαμαρτυρία 36 Ελλήνων αλιέων προς την κυβέρνηση, οι οποίοι κάνουν λόγο για κλιμάκωση ενός άνισου ακήρυχτου πολέμου από τους Τούρκους αλιείς και τα τουρκικά περιπολικά σκάφη σε όλες τις θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου, ανέδειξε τα περιστατικά αυτά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ζητώντας την άμεση αντίδραση της Κομισιόν. Ειδικότερα, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει άμεσα μέτρα για την προστασία των ελληνικών χωρικών υδάτων αλλά και του θαλάσσιου πλούτου της χώρας στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Αλιείας της ΕΕ.

Επίσης, κοινοβουλευτική ερώτηση σχετικά με την αντιμετώπιση της παράνομης δραστηριότητας Τούρκων αλιέων εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων κατέθεσαν και οι τομεάρχες Εξωτερικών, Ναυτιλίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, Γιάννης Πλακιωτάκης και Φωτεινή Αραμπατζή αντίστοιχα. Απευθυνόμενοι προς τους τρεις αρμόδιους υπουργούς, σημειώνουν ότι «η παράνομη δραστηριότητα Τούρκων αλιέων σε ελληνικά χωρικά ύδατα έχει πλέον αποκτήσει χαρακτηριστικά σταθερής πρακτικής, η οποία είναι πολύ δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι γίνεται χωρίς την ανοχή ή ακόμα και τη σύμφωνη γνώμη, εάν όχι με την ενθάρρυνση των τουρκικών αρχών. Η πρακτική αυτή πλήττει ευθέως την ελληνική κυριαρχία και τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube