Weather Icon

Mehmet Öğütçü: Η Τουρκία χρειάζεται έξυπνη διπλωματία

Η Αν. Μεσόγειος και η κουρδική περιοχή του Ιράκ, είναι δυο περιοχές όπου η Τουρκία θα μπορούσε να αλλάξει το παιχνίδι, αντί να το καταστρέψει, δηλώνει ο ειδήμων σε θέματα ενέργειας. «Αν παρακάνεις επίδειξη δύναμης, τότε θα χάσεις τους συμμάχους σου».
Η Τουρκία πρέπει να προσαρμόσει τις ενεργειακές πολιτικές της στις ταχύτατες γεωπολιτικές και τεχνολογικές εξελίξεις, σύμφωνα με τον Mehmet Öğütçü, ο οποίος τονίζει πως η χώρα χρειάζεται να ενσωματώσει στην εξωτερική της πολιτική και την πολιτική ασφάλειας μια στρατηγική που θα στηρίζει τους φιλόδοξους ενεργειακούς της στόχους.
Ο ειδήμων σε θέματα ενέργειας κ. Mehmet Öğütçü, ο οποίος είναι πρόεδρος του Global Resources Partnership και του Bosphorus Energy Clug, και είχε διατελέσει σύμβουλος τούρκων πρωθυπουργών στο διάστημα 1982-2011, σε συνέντευξή του στην Hurriyet επικρίνει τους χειρισμούς της νυν κυβέρνησης, τονίζοντας πως η Τουρκία θα πρέπει να μπορεί να αλλάζει και όχι να καταστρέφει το «παιχνίδι».

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube