REAL TIME |

Weather Icon
Σαουδική Αραβία , Τουρκία 2 Απριλίου 2018

Γιατί το Ριάντ «έριξε μαύρο» στις τουρκικές… σαπουνόπερες!

Γιατί το Ριάντ «έριξε μαύρο» στις τουρκικές… σαπουνόπερες!

Το ρήγμα της Σαουδικής Αραβίας με την Τουρκία μεταφέρθηκε και στις οθόνες της τηλεόρασης. Ο έλεγχος των μέσων ενημέρωσης από την κυβέρνηση και γιατί οι κινήσεις της Αγκυρας δυσαρεστούν όλο και περισσότερο.

Ποιος φοβάται μία τουρκική σαπουνόπερα; Σκεφτείτε το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.
Το πιο συντηρητικό κράτος του Κόλπου μπορεί να έχει ξανα-ανακαλύψει την αξία της ψυχαγωγίας, αλλά όχι όλα τα είδη της: Οι τουρκικές σαπουνόπερες μεταγλωττισμένες στα αραβικά, που έχουν εντυπωσιάσει τους τηλεθεατές για μία δεκαετία, ανακηρύχθηκαν «δράμα non grata».
Η σχέση αγάπης των Αράβων με τις τουρκικές σαπουνόπερες ξεκίνησε το 2008 όταν το υποστηριζόμενο από τη Σαουδική Αραβία Ραδιοτηλεοπτικό Κέντρο Μέσης Ανατολής (MBC), το μεγαλύτερο ιδιωτικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Μέσης Ανατολής, εισήγαγε τους τηλεθεατές στο Noor, μία σειρά που εξιστορούσε τη ζωή ενός παντρεμένου ζευγαριού που ήταν και παραδοσιακό και μοντέρνο. Νέοι και ηλικιωμένοι, πλούσιοι και φτωχοί, όλοι συντονίζονταν στο Noor. Οι πρωταγωνιστές της σειράς έγιναν για λίγο διασημότητες. Ο τουρισμός από τις αραβικές χώρες προς την Τουρκία αυξήθηκε.

για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube