REAL TIME |

Weather Icon

Η αναβολή στην Τριμερή έφερε συζητήσεις – Χολώθηκε το Ισραήλ από την ψήφο μας στον ΟΗΕ;

Η αναβολή στην Τριμερή έφερε συζητήσεις – Χολώθηκε το Ισραήλ από την ψήφο μας στον ΟΗΕ;
Η αναβολή στην τριμερή σύσκεψη μετά την ακύρωση του ταξιδιού του Μπεντζαμίν Νετανιάχου στην Κύπρο, xωρίς ταυτόχρονη ανακοίνωση νέας ημερομηνίας, προκάλεσε συζητήσεις. 
Λίγοι δεν ήταν οι πολιτικοί αναλυτές και οι διεθνολόγοι που είχαν συσχετίσει το γεγονός με την εχθρική ψήφο Κύπρου και Ελλάδας έναντι του Ισραήλ στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και ερμήνευσαν το γεγονός ως προειδοποιητική βολή του Ισραήλ. 

Στη συνέχεια υπήρξε πληροφόρηση ότι εντός των προσεχών ημερών θα καθοριστεί νέα ημερομηνία για τη διεξαγωγή της τριμερούς.
Ανεξάρτητα από το αν δεν είναι αυτή η αιτία της αναβολής, ο συλλογισμός έφερε στο προσκήνιο το ζήτημα της ρεαλιστικής πολιτικής από την Κυπριακή Δημοκρατία. Η πρόσφατη στήριξη της τουρκικής (ουσιαστικά) πρωτοβουλίας στον ΟΗΕ ήταν ένα «φάλτσο» που θα μπορούσε να αποφευχθεί.
Στο παρελθόν, η άρνηση της Κύπρου να ακολουθήσει τους «κανόνες» της Realpolitik και οι άστοχες ακροβασίες – κυρίως κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου – μας είχαν κοστίσει πολλά. Ας μην τορπιλίσουμε σημαντικές συμμαχίες για κινήσεις συμβολικού χαρακτήρα και αμφιβόλου οφέλους.
Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube