Weather Icon

Ιωσήφ Σηφάκης: «Εχουμε πολιτικούς διεφθαρμένους, άσχετους με το αντικείμενο και χωρίς πολιτικό θάρρος»

Ιωσήφ Σηφάκης: «Εχουμε πολιτικούς διεφθαρμένους, άσχετους με το αντικείμενο και χωρίς πολιτικό θάρρος»
Είναι από τους ανθρώπους που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού αποτελεί εναν εκ των κορυφαίων επιστημόνων στον τομέα της Πληροφορικής σε παγκόσμιο επίπεδο!
Ο κ. Ιωσήφ Σηφάκης ο οποιος έχει τιμηθεί οσο λίγοι Έλληνες, εχοντας ως λάβει ως κορυφαία τιμητική διάκριση το Βραβείο Τούρινγκ για τις εργασίες τους στον έλεγχο μοντέλων, μία μέθοδο τυπικής επαλήθευσης υλικού ή λογισμικού υπολογιστών.
Εργάζεται για το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών και είναι ο ιδρυτής του εργαστηρίου Verimag στη Γκρενόμπλ. Επίσης είναι Διδάκτωρ Πληροφορικής του Πανεπιστημίου της Grenoble, Eπίτιμος Διδάκτωρ του Πολυτεχνείου  της Λωζάνης και Eπίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Τον Μάρτιο του 2014 ανέλαβε πρόεδρος του νέου Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΣΕΤ) της χώρας μας.
Η βαρύτητα του λόγου του λοιπόν και οι απόψεις του έχουν ιδιαίτερη σημασία. Μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά στο CretePlus.gr τοποθετείται για τα καίρια και «καυτά» προβληματα της χώρας και μιλάει για τη σημασία της Γνώσης και της Πληροφορίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Ενώ εκφράζει την άποψη του για την κρίση στην Ελλάδα, χωρίς να διστάσει να χρίσει υπεύθυνους για την κατάσταση στη χώρα μας τους πολιτικούς που εχουν κυβερνήσει ως σήμερα, χαρακτηρίζοντας πολλούς από αυτους «διεφθαρμένους και ασχετους».

Για τη συνέχεια creteplus

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube