Weather Icon
Θράκη (Πομακικό) , Τουρκία 1 Φεβρουαρίου 2017

Κυνήγι δημοσιογράφων στη Θράκη ως «γκιουλενιστών»


Από το κυνήγι «γκιουλενιστών», που έχει αρχίσει από το περασμένο καλοκαίρι και στην περιοχή της Θράκης, δεν γλίτωσαν ούτε τα μειονοτικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι τουρκικές υπηρεσίες επιχείρησαν να «φιμώσουν» μειονοτικούς δημοσιογράφους, χρησιμοποιώντας ορολογία που περιγράφει τη Θράκη ως τελούσα υπό καθεστώς «ελληνικής διοίκησης», αμφισβητώντας ευθέως την κυριαρχία της Αθήνας.
Συγκεκριμένα, στις 29 Ιουλίου 2016 ο δημοσιογράφος Εβρέν Δέδε έμαθε στον μεθοριακό σταθμό των Κήπων ότι έχει εκδοθεί εις βάρος του απόφαση απαγόρευσης εισόδου στην Τουρκία, ως ατόμου το οποίο αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια και δημόσια τάξη της γειτονικής χώρας. Εν ολίγοις, ο Δέδε, Ελληνας πολίτης, κάτοικος Κομοτηνής, εκδότης του δίγλωσσου περιοδικού Azinlikca και υπεύθυνος των ιστοσελίδων www.azinlikca.net και www.trakyadan.com, περιγράφηκε ως «γκιουλενιστής». Ο δημοσιογράφος προσπάθησε να έλθει σε επαφή για εξηγήσεις με το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή, ωστόσο η απόπειρά του ναυάγησε. Ο ίδιος ο Δέδε αρχικά θεώρησε ότι η συγκεκριμένη στοχοποίηση ήταν αποτέλεσμα της συγγένειάς του με τον πεθερό του, Αμπντουλάχ Αϊμάζ, υπεύθυνο της εφημερίδας Zaman (την οποία η κυβέρνηση Ερντογάν έχει κλείσει) και εξέχον μέλος της οργάνωσης του Γκιουλέν στη Γερμανία.
Για τη συνέχεια Kathimerini

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube