Weather Icon

Τι έγινε, την διέλυσαν ήδη την Κυπριακή Δημοκρατία; Είναι εκεί η Αλβανία και δεν είναι η Κύπρος;

Τι έγινε, την διέλυσαν ήδη την Κυπριακή Δημοκρατία; Είναι εκεί η Αλβανία και δεν είναι η Κύπρος;
Οι «Στρατηγικές προκλήσεις στην Αν. Μεσόγειο» και η ηχηρή απουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Οι «Στρατηγικές προκλήσεις στην Αν. Μεσόγειο» και η ηχηρή απουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας

(Φωτ.: wikipedia.org)
Του Σάββα Ιακωβίδη, εφ. Σημερινή

Τους ακούτε σχεδόν καθημερινά να ψαλμωδούν τον ίδιο αμανέ, που ούτε καταλαβαίνουν, ούτε ξέρουν τι σημαίνει. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης και ο υπουργός Άμυνας λένε: «Η Κυπριακή Δημοκρατία αναβαθμίστηκε γεωπολιτικά μετά την ανακάλυψη υδρογονανθράκων. Η Κύπρος είναι πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην Αν. Μεσόγειο».
Στις 21 Φεβρουαρίου, στο γνωστό Κέντρο Στρατηγικών Σπουδών Μπεγκίν-Σαντάτ του Ισραήλ, θα πραγματοποιηθεί μια πολυσήμαντη διεθνής διάσκεψη με θέμα: «Στρατηγικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο».
Σε αυτήν θα μιλήσουν, εκτός από εκλεκτούς ακαδημαϊκούς και ερευνητές του Ισραήλ, ο πρέσβης της Ελλάδος στο Ισραήλ Κων/νος Μπίκας, ο πρέσβης της Τουρκίας Ουνάλ Τσεβικόζ και –προσέξτε!– ο υπουργός Εξωτερικών της… Αλβανίας!
Διερωτηθήκαμε γιατί ανάμεσα στους ομιλητές δεν βρίσκεται τουλάχιστον ο πρέσβης μας στο Ισραήλ. Αν μη τι άλλο, να εξηγήσει γιατί η Κυπριακή Δημοκρατία είναι «πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας» στην πιο ασταθή και επικίνδυνη περιοχή του κόσμου.
Η εκλεκτή συνάδελφος Φανούλα Αργυρού έψαξε το θέμα. Έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στους διοργανωτές, και αυτοί αμέσως της απάντησαν: «We have approached several key ministers and high officials but due to a conflict of timing with the resumed peace efforts in Cyprus, clearly a higher priority, they declined» (Προσεγγίσαμε αρκετούς βασικούς υπουργούς και ανώτερους αξιωματούχους αλλά λόγω της σύμπτωσης του χρόνου με την επανάληψη των ειρηνευτικών προσπαθειών στην Κύπρο, σαφώς μεγαλύτερης προτεραιότητας γεγονότος, αρνήθηκαν).*
Ξέρετε γιατί κανένας δεν θα πάει: Μα για να μη θυμώσει ο πολυχρονεμένος σουλτάνος τους και ο εδώ εγκάθετός του, ο πεφιλημένος τους Μουσταφάς. Να μη χαλάσει το κλίμα των συνομιλιών!

http://www.pontos-news.gr/article/160341/oi-stratigikes-prokliseis-stin-mesogeio-kai-i-ihiri-apoysia-tis-kypriakis-dimokratias

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube