Weather Icon
Ελλάδα , Οικονομική Κρίση 13 Οκτωβρίου 2016

Πώς χάσαμε τη μεγάλη επένδυση της Apple…

“Η Ελλάδα είναι αποτυχημένο κράτος ήδη και θα είχε βιοτικό επίπεδο χώρας της πρώην κομμουνιστικής ανατολικής Ευρώπης ή Αφρικής  αν δεν είχε τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και τα τελευταία χρόνια τα δεκάδες δισ. του ELA να κρατάνε τα ATM’S των τραπεζών  ανοιχτά.”
Ας υποθέσουμε πως η Apple επέλεγε την Ελλάδα να πραγματοποιήσει μια μεγάλη επένδυση. Η Αpple είναι εταιρεία νέας τεχνολογίας, δεν μολύνει όπως π.χ. οι ενεργειακές επενδύσεις ή τα ορυχεία ή  οι γεωτρήσεις υδρογονανθράκων και δίνει μεγάλους μισθούς γιατί χρειάζεται ειδικευμένο προσωπικό, σαν τους νέους Έλληνες που φεύγουν στο εξωτερικό.
Θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει πως στον ελληνικό πληθυσμό ελάχιστοι θα ήταν αυτοί που δεν θα ήθελαν την επένδυση μιας εταιρείας υψηλής τεχνολογίας που μπορεί να πληρώνει μισθούς 2 με 3.000  ευρώ σε μερικές χιλιάδες ειδικευμένο προσωπικό αλλά απαιτεί ειδικό φορολογικό και ασφαλιστικό καθεστώς.
Στην  Ιρλανδία που προσελκύει στην Ευρώπη τέτοιου είδους επιχειρήσεις ο κατώτατος μισθός ξεκινά από τα 1.400 ευρώ όταν στην Ελλάδα βρισκόμαστε στα 580 και συζητάμε τα 520 ευρώ.
Σε πρόσφατη έρευνα που έκανε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για την πολιτική κίνηση η “Επόμενη Ελλάδα”, στην υποθετική  ερώτηση, αν θα συμφωνούσατε η Apple που κατασκευάζει τα iphone, να κάνει μια μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα αρκεί να φορολογείται με συντελεστή φορολόγησης κάτω του 10%, η πλειοψηφία του 58,5% συμφωνεί και μόνο το 29% διαφωνεί.

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube