Weather Icon
Ελλάδα , ΠΦΑ 23 Μαρτίου 2016

Κρατισμός εναντίον Ιδιωτικής Εκπαίδευσης: μύθοι και πραγματικότητα

Κρατισμός εναντίον Ιδιωτικής Εκπαίδευσης: μύθοι και πραγματικότητα



Toυ Παναγιώτη Καράμαλη

Το Υπουργείο Παιδείας προωθεί εκ νέου το νομοσχέδιο Μπαλτά, κρυμμένο με τη μορφή τροπολογιών μέσα σε διάφορα άλλα νομοσχέδια. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ιδιωτική εκπαίδευση, οι νέες διατάξεις επαναφέρουν την κρατική ρύθμιση σε τέτοιο βαθμό, ώστε εξουδετερώνουν κάθε συγκριτικό πλεονέκτημα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, κάθε καινοτόμο δράση, κάθε έννοια αριστείας, κάθε μορφή αξιολόγησης και πλήττουν ευθέως το ίδιο το θεμελιώδες δικαίωμα επιλογής.
Προφάσεις για την ανάγκη κρατικού ελέγχου προβάλλονται πολλές και είναι οι συνηθισμένες που εμφανίζονταιόποτε προωθείται η κρατική υπερρύθμιση σε κάποιο κλάδο. Ας δούμε όμως, τα βασικά επιχειρήματα των οπαδών του κρατισμού, τους μύθους που προσπαθούν να επιβάλλουν στη συλλογική σκέψη και να τους αντιπαραβάλλουμε με την πραγματικότητα.

Οι Μύθοι
Μύθος 1: «Ο έλεγχος της επιλογής και της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών από το κράτος διασφαλίζει την ποιότητα των σπουδών»
Το κράτος, το οποίο αδυνατεί να εξασφαλίσει ποιότητα σπουδών στα κρατικά σχολεία και στα Πανεπιστήμια, με ποιον τρόπο διασφαλίζει την ποιότητα στον ιδιωτικό τομέα; Με ποια κριτήρια; Με ποιο σύστημα αξιολόγησης;

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube