Ιράν , Ισραήλ 5 Μαΐου 2024

Διευρύνεται ο “άξονας της αντίστασης” – «Νέα» σιιτική ομάδα από το Μπαχρέιν εξαπολύει την δεύτερη πυραυλική επίθεσή της εναντίον του Ισραήλ

Διευρύνεται ο “άξονας της αντίστασης” – «Νέα» σιιτική ομάδα από το Μπαχρέιν εξαπολύει την δεύτερη πυραυλική επίθεσή της εναντίον του Ισραήλ

Ακόμη μια σιιτική ομάδα πλήρως ευθυγραμμισμένη με την φιλοσοφία του «Άξονα της Αντίστασης του Ιράν» εξαπολύει επιθέσεις κατά του Ισραήλ από το Μπαχρέιν

Η «ομάδα αντίστασης του Μπαχρέιν», οι Ταξιαρχίες Al-Ashtar, ανακοίνωσε τη δεύτερη επίθεσή της στο Ισραήλ «για την υποστήριξη του παλαιστινιακού λαού στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Γάζα».

Η ομάδα έκανε την ανακοίνωση το Σάββατο, λέγοντας ότι πραγματοποίησε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος εναντίον μιας καίριας θέσης στο ισραηλινό λιμάνι Εϊλάτ δύο ημέρες νωρίτερα.

Οι Ταξιαρχίες Al-Ashtar τόνισαν στην ανακοίνωσή τους ότι θα συνεχίσουν τις επιθέσεις εναντίον του ισραηλινού καθεστώτος μέχρι αυτό να σταματήσει τον πόλεμο στη Γάζα και να άρει τον αποκλεισμό του παλαιστινιακού εδάφους.

Μετά τις σιιτικές οργανώσεις των Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης, την Χεζμπολάχ, τους Χούθι και ομάδες στη Συρία, ακόμα μια οργάνωση μπαίνει στον «Άξονα της Αντίστασης» εναντίον του Ισραήλ.

Δύο επιθέσεις σε 5 ημέρες

Η «ομάδα αντίστασης» του Μπαχρέιν πραγματοποίησε την πρώτη της επίθεση κατά του Ισραήλ στις 30 Απριλίου, στοχεύοντας το λιμάνι του Εϊλάτ με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Άλλες «ομάδες αντίστασης» στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στην Υεμένη, το Ιράκ και τον Λίβανο, έχουν επίσης πλήξει ισραηλινούς στόχους τους τελευταίους μήνες σε μια προσπάθεια να αναγκάσουν το καθεστώς να σταματήσει τον πόλεμο στη Γάζα.

Όλες οι ομάδες έχουν υποσχεθεί να συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους μέχρι να σταματήσει ο πόλεμος. Την ίδια στιγμή το Ισραήλ έχοντας τα F-35 και μια πληθώρα drones και μη επανδρωμένων αεροπλάνων, χτυπούν με την σειρά τους όλες τις οργανώσεις και το Ιράν.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube