REAL TIME |

Weather Icon

Έξι χρόνια μετά την πρώτη προσπάθεια το Δημόσιο δεν έχει απογράψει ακόμη τους φορείς του

Νέο τελεσίγραφο για απογραφή στα ΝΠΙΔ που παραμένουν…άφαντα 
Έξι χρόνια μετά την πρώτη απόπειρα καταγραφής των φορέων του Δημοσίου, η προσπάθεια βρίσκεται στο μηδέν, αφού και πάλι μετά από τέσσερις κυβερνήσεις, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε χθες… τελεσίγραφο σε άγνωστους παραλήπτες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους. 
  Για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προειδοποιεί ότι τα ΝΠΙΔ που δεν αποστείλουν στοιχεία έως τα τέλη Μαρτίου θα χάσουν την κρατική χρηματοδότηση. Στόχος του υπουργού Χριστόφορου Βερναρδάκη είναι να συμπληρωθεί ο κατάλογος με τους φορείς που λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση πάνω από 50% τους προϋπολογισμού τους και αρνούνται να απογραφούν.   Οι εκτιμήσεις είναι ότι 40-50 εταιρείες που λειτουργούν ως ΝΠΙΔ παραμένουν άφαντες  και συνδέονται κυρίως με κληροδοτήματα ή δημοτικές και διαδημοτικές επιχειρήσεις. Η πρώτη απογραφή έγινε το 2011 επί του Γ. Ραγκούση και συνολικά καταγράφηκαν 900 ΝΠΙΔ, ενώ με τα τελευταία στοιχεία της απογραφής απασχολούνταν 32.000 υπάλληλοι. 

Για τη συνέχεια Lifo

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube