Weather Icon
Διαφθορά , Ελλάδα 7 Φεβρουαρίου 2016

Ρακιντζής: Επαιρναν μάγειρες και μουσικούς για οδηγούς του Μετρό!

«Υπάρχει διαφθορά γιατί δεν υπάρχει τιμωρία», σημειώνει ο απερχόμενος Γ.Γ. Δημόσιας Διοίκησης. «Από όλες τις υποθέσεις που έστειλα εγώ στον εισαγγελέα, είναι ζήτημα ένα 10% να έχει τελειώσει δικαστικά. Ολες οι άλλες εκκρεμούν. Αρχίζουν οι αναβολές και μετά σου λέει ο άλλος, ό,τι και να κάνω δεν θα τιμωρηθω. Οπότε…».

Απίστευτα περιστατικά από τη 12ετή θητεία του ως Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης σταχυολογεί ο Λέανδρος Ρακιντζής σε συνέντευξή του στην Καθημερινή. 
«Υπάρχει διαφθορά γιατί δεν υπάρχει τιμωρία», σημειώνει. «Από όλες τις υποθέσεις που έστειλα εγώ στον εισαγγελέα, είναι ζήτημα ένα 10% να έχει τελειώσει δικαστικά. Ολες οι άλλες εκκρεμούν. Αρχίζουν οι αναβολές και μετά σου λέει ο άλλος, ό,τι και να κάνω δεν θα τιμωρηθω. Οπότε…».   
«Εγώ βλέπω από μέσα πού πάσχει το σύστημα  και κάνω προτάσεις διαρθρωτικές», λέει ο κ. Ρακιντζής. «Πέρα από το να τιμωρήσω τον φταίχτη, προσπαθώ να βελτιώσω τους νόμους. Πάρτε, ας πούμε, το κόλλημα εντοπιότητας. Δεν μπορείς να κάνεις το δικαστή ή τον εφοριακό στον τόπο σου. Γιατί φτάνουμε να έχουμε στη μια γωνιά του δρόμου μια εφορία και απέναντι να έχει ανοίξει η γυναίκα του διευθυντή φορολογικό γραφείο.». 
«Θυμάμαι», αναφέρει χαρακτηριστικά, «τις προσλήψεις στο Μετρό το 2009. Προσέλαβαν οδηγούς υποτίθεται, ο ένας ήταν μάγειρας, ο άλλος μουσικός, ο τρίτος κάτι άλλο και κανένας δεν ήταν οδηγός». 

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube