Weather Icon
Ισλάμ , Τρομοκρατία 13 Ιανουαρίου 2016

Μετά την Τουρκία, η Ελλάδα θα είναι η επόμενη στο στόχαστρο του DAESH;

Μετά την Τουρκία, η Ελλάδα θα είναι η επόμενη στο στόχαστρο του DAESH;
Αλέξανδρος Νίκλαν 
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας – IISCA Sec Group
Το ερώτημα είναι ένα εδώ και αρκετό καιρό για την χώρα μας. Η Ελλάδα είναι πιθανό να βιώσει σύντομα εικόνες όπως αυτές της Τουρκίας ή της Γαλλίας στο έδαφος της;
Η απάντηση, προς απογοήτευση πολλών που οραματίζονται μια διαφυγή της χώρας μας, είναι δυστυχώς καταφατική. Οι λόγοι που μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο παρατίθενται σε αριθμητική σειρά για ευκολία ανάγνωσης:
1. Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύει ο μέσος πολίτης, οι φανατικοί δεν «αγαπούν» την Ελλάδα, αλλά θεωρούν ότι είναι χρήσιμη μέχρι στιγμής. Κυρίως γιατί έχει ανοιχτά σύνορα και βοηθάει στη δίοδο προς την Δύση. Αυτό σύντομα θα σταματήσει, καθώς ήδη η FRONTEX στέλνει δυνάμεις ενώ, παράλληλα, εκ των πραγμάτων η στάση της Ελλάδος στα σύνορα θα σκληρύνει, όπως και πρέπει να γίνει, για να μειωθεί η πιθανότητα να μετατραπεί η χώρα μας σε «σαλόνι υποδοχής» κάθε λογής ατόμου που θα θέλει παράνομα να περάσει στη Δύση. Η σκληρή στάση αναιρεί αυτόματα την όποια «ασυλία» και ενδέχεται να οδηγήσει σε απειλές εκ μέρους του DAESH, κάτι που έτσι και αλλιώς έχει πράξει και στο παρελθόν.

Για τη συνέχεια Geopolitics

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube