Weather Icon
Γενικά θέματα 8 Δεκεμβρίου 2015

Ημερολόγιο Ινφογνώμων και Ποντιακής Γνώμης: Πόντος

Ημερολόγιο Ινφογνώμων και Ποντιακής Γνώμης: Πόντος
Παρχάρια,
Λουλούδια, Φρούτα, Χτήνια, Αρνόπα και Άνθρωποι
Εξώφυλλο: Χιονολούλουδο του Πόντου
Το ημερολόγιο του 2016 οι Εκδόσεις Ινφογνώμων αποφάσισαν να το αφιερώσουν στα λιβαδοτόπια, στα λουλούδια, στα φρούτα, στα ζώα και στους ανθρώπους του Πόντου, όλα αναπόσπαστα στοιχεία του ποντιακού πολιτισμού, που συνεχίζει να ζει, εξελισσόμενος με βάση τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

Ο Πόντος μέρα με τη μέρα, δυστυχώς, αλλοιώνεται, και δεν αναφερόμαστε στη φυσιολογική εξέλιξη του τόπου και της κοινωνίας, αλλά κυρίως στις παρεμβάσεις που γίνονται στα τοπία, στα ποτάμια και τις κοιλάδες, με τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια, και στα ίδια τα παρχάρια, τα οποία τα «πληγώνουν» διάφοροι… πράσινοι δρόμοι και τα σκοτώνουν πολυκατοικίες που ορθώνονται στη θέση των πετρόχτιστων παρχαρόσπιτων της παλιάς εποχής.
Παρ’ όλα αυτά, ο Πόντος Ζει, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που παραθέτουμε. Ζει και αντιστέκεται στη φθορά και την αλλοίωση, για να τον χαίρονται οι σημερινοί του κάτοικοι και να τον αναπολούμε εμείς οι παλιοί του κάτοικοι, όσοι τον γνωρίσαμε μέσα από επισκέψεις και όσοι τον είδαν με τα μάτια της καρδιάς και της ψυχής, μέσα από τις διηγήσεις των προγόνων μας.
Καλή χρονιά και καλές περιηγήσεις στον Πόντο της ψυχής μας.
Σάββας Καλεντερίδης

Εκδόσεις Ινφογώμων

Παραγγελίες:
Βιβλιοπωλείο ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ: Φιλελλήνων 14, Τ.Κ. 10557, Σύνταγμα, Αθήνα, 
210 3316036, [email protected]

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube