Weather Icon
Γενικά θέματα 10 Οκτωβρίου 2015

Τεράστιες παρελάσεις στη Βόρεια Κορέα για την 70η επέτειο

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα προεδρεύσει της τελετής αλλά κανείς ξένος ηγέτης δεν θα παραβρεθεί

Μια από τις μεγαλύτερες εορταστικές εκδηλώσεις ετοιμάζεται να διοργανώσει σήμερα η Βόρεια Κορέα με την συμπλήρωση 70 ετών από την ίδρυση του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος.
Πομπές με τεθωρακισμένα οχήματα και βαλλιστικούς πυραύλους ακούγονται στην Πιονγιάνγκ, συνοδεία στρατευμάτων που έχουν παραταχθεί.
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν θα προεδρεύσει της τελετής αλλά κανείς ξένος ηγέτης δεν θα παραβρεθεί, όπως μεταδίδει το BBC.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τελετή θα μπει στο μικροσκόπιο για πιθανούς νέους στρατιωτικούς εξοπλισμούς που θα καταδείκνυαν ενίσχυση της δύναμης της Πιονγιάνγκ.

Όταν ανακοίνωσε τα σχέδια για τον εορτασμό νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η κυβέρνηση έκανε λόγο για οπλισμό τελευταίας τεχνολογίας κατάλληλο για σύγχρονο πόλεμο.

Παραμένει άγνωστο εάν ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα μιλήσει σε κάποια από τις εκδηλώσεις της ημέρας, αν και η επέτειος αναμένεται να στείλει μήνυμα ανυπακοής, ειδικότερα προς την Νότιο Κορέα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube