Weather Icon
Γενικά θέματα , Ελλάδα 7 Ιουλίου 2015

Ερευνα για την κάλυψη του δημοψηφίσματος από τα ΜΜΕ

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝΕρευνα για την κάλυψη του δημοψηφίσματος από τα ΜΜΕ


Το ενδεχόμενο διάπραξης αδικημάτων που αφορούν στην εκλογική νομοθεσίας εκ μέρους τηλεοπτικών σταθμών διερευνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μετά από καταγγελίες σχετικά με τον τρόπο που ΜΜΕ χειρίστηκαν το θέμα του δημοψηφίσματος. 

Ειδικότερα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας κ. Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για να διαπιστωθεί εάν παραβιάστηκε η εκλογική νομοθεσία στο σκέλος των δημοσκοπήσεων και αν υπήρξε απόπειρα νόθευσης του εκλογικού αποτελέσματος. Η έρευνα διατάχθηκε μετά την τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχουν καταγγελίες για «παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας με τον τρόπο που χειρίστηκαν τα ΜΜΕ το θέμα του δημοψηφίσματος», αλλά και με αφορμή καταγγελία ιδιώτη που απεστάλη με φαξ, η οποία έκανε λόγο για συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό. Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Δ. Γκύζης.
Ημερησία

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube