REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα , Ελλάδα 4 Ιουνίου 2015

FT: Ελπίδες ότι ο Τσίπρας… το παίρνει πάνω του

FT: Ελπίδες ότι ο Τσίπρας… το παίρνει πάνω του

Η συμφωνία μπορεί ακόμη να καθυστερήσει, αν και είναι θετικό ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει αναλάβει προσωπικά την υπόθεση. Πώς θα καλυφθούν οι δόσεις του Ιουνίου στο ΔΝΤ, ακόμα και χωρίς συμφωνία, αποκαλύπτουν οι Financial Times.

O Έλληνας πρωθυπουργός, Aλέξης Τσίπρας, πρόκειται να επανέλθει στις διαπραγματεύσεις με τους ηγέτες της Ε.Ε. την Παρασκευή σε μία προσπάθεια της τελευταίας στιγμής να φτάσει σε συμφωνία για την αποδέσμευση €7,2 δισ. της ολοένα και πιο επείγουσας στήριξης από το πρόγραμμα βοήθειας, μιας και οι διαπραγματεύσεις τεσσάρων ωρών την Τετάρτη στις Βρυξέλλες απέτυχαν να βρουν μία διέξοδο.
Αξιωματούχοι που μετέχουν στις συζητήσεις εξέλαβαν την εμπλοκή του κ. Τσίπρα ως ένα θετικό σημάδι, παρά τα σχόλια του Έλληνα ηγέτη νωρίς την Πέμπτη που φαίνεται να απορρίπτει μία προσφορά συμβιβασμού από τους τρεις ελεγκτικούς θεσμούς, ειδικά στο ακανθώδες ζήτημα των περικοπών στις συντάξεις.
Οι ηγέτες της Ευρώπης ελπίζουν εδώ και καιρό ότι ο κ. Τσίπρας θα αναλάβει προσωπικά τις διαπραγματεύσεις μετά από μήνες ελάχιστης προόδου που έχουν καταφέρει με τους μεσαίου επιπέδου αξιωματούχους του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Ο Τσίπρας θέλει να κλείσει ο ίδιος το θέμα», ανέφερε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

Για περισσότερα Euro2ay

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube