Weather Icon
Γενικά θέματα 9 Μαΐου 2015

Β. Κορέα: Δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο

Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε μια δοκιμαστική εκτόξευση ενός νέου βαλλιστικού πυραύλου, τον οποίο η ηγεσία της χώρας θεωρεί «στρατηγικό όπλο παγκοσμίου επιπέδου», όπως μετέδωσε το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

«Διεξήχθη δοκιμαστική εκτόξευση ενός ισχυρού στρατηγικού πυραύλου από υποβρύχιο», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο KCNA. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο βαλλιστικός πύραυλος  σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε κατόπιν «προσωπικής πρωτοβουλίας» του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν, ο οποίος έδωσε την εντολή εκτόξευσης και παρακολούθησε την πορεία της δοκιμής, η οποία χαρακτηρίστηκε επιτυχής.

Κατά το KCNA, o κορεατικός στρατός «κατέχει ένα στρατηγικό όπλο παγκόσμιου επιπέδου, ικανό να πλήξει και να εξολοθρεύσει σε οποιαδήποτε ύδατα τις εχθρικές δυνάμεις οι οποίες καταπατούν την εθνική κυριαρχία και την αξιοπρέπεια (της ΛΔ Κορέας) και να διεξάγει υποβρυχιακές επιχειρήσεις».
Η Πιονγκγιάνγκ απορρίπτει τις κατηγορίες των ΗΠΑ ότι αναπτύσσει ένα πρόγραμμα κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων υπό το προκάλυμμα της διαστημικής έρευνας.
Αν και ελάχιστες αμφιβολίες υπάρχουν για την ύπαρξη ενός ενεργού προγράμματος ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων στη Βόρεια Κορέα, οι ειδικοί εμφανίζονται διχασμένοι όσον αφορά το πόση πρόοδο έχει σημειώσει στην πραγματικότητα.
Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube