Weather Icon
Γενικά θέματα 26 Μαΐου 2014

Εκλογές ζήτησε ο Τσίπρας από τον Παπούλια

Εκλογές ζήτησε ο Τσίπρας από τον Παπούλια
Τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας για το εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ, δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, όταν ο κ. Παπούλιας τον δέχθηκε στη μία μετά το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο. «Ήταν μια σημαντική καταγραφή, ιστορική για την Αριστερά και σημαντική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού» απάντησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πρόσθεσε: «Είναι μια ωραία μέρα έξω. Καποιοι έλεγαν μέχρι το Σάββατο το βράδυ πως εάν η διαφορά ήταν 2-3 μονάδες θα είχαμε λοιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς. Κερδίσαμε με 4 και είναι μια πολύ ωραία μέρα. Ελπίζω να είναι και οι επόμενες διότι η έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας δίνει τη δυνατότητα, για μια ισχυρότερη θέση στην Ευρώπη».
Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για ισχυρή πολιτική ανατροπή. Η ανατροπή αυτή, είπε ο κ. Τσίπρας, δεν προκύπτει μόνο από τις τέσσερις μονάδες της διαφοράς, αλλά και επειδή τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού έχουν απώλεια 11 μονάδων από τα αποτελέσματα του 2012. Αυτό, είπε, συνιστά πολύ μεγάλη δυσαρμονία και κανείς δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει σε κρίσιμες αποφάσεις, που θα δεσμεύσουν τον ελληνικό λαό για τα επόμενα χρόνια και τόνισε ότι η παρούσα βουλή δεν μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ. Τσίπρας ζήτησε εθνικές εκλογές και απηθύνυνε προειδοποίηση στον πρωθυπουργό να μην προχωρήσει σε διορισμό διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, ούτε του επόμενου επιτρόπου στην ΕΕ, χωρίς τη συμφωνία του μεγαλύτερου κόμματος της χώρας, τόνισε.
Πηγή: Express.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube