REAL TIME |

Weather Icon

Απειλεί να «διευκολύνει» τη διέλευση μεταναστών η Λιβύη

Απειλεί να «διευκολύνει» τη διέλευση μεταναστών η Λιβύη
REUTERS/ANTONIO PARRINELLO

Ο προσωρινός υπουργός Εσωτερικών της Λιβύης απείλησε χθες ότι η χώρα του θα διευκολύνει τη διέλευση επίδοξων μεταναστών προς την Ευρώπη, αν η Ε.Ε. δεν την βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος.
«Προειδοποιώ τον κόσμο και ιδιαιτέρως την Ε.Ε.: αν δεν αναλάβουν τις ευθύνες τους, η Λιβύη ενδέχεται να διευκολύνει την διέλευση αυτού του κύματος» μεταναστών προς την Ευρώπη, δήλωσε ο Σάλαχ Μάζεκ σε συνέντευξη Τύπου.
Η Λιβύη «υποφέρει», σημείωσε, από την παρουσία χιλιάδων επίδοξων μεταναστών, οι οποίοι έχουν έρθει στη χώρα κυρίως από την υποσαχάρια Αφρική και οι οποίοι ευθύνονται, σύμφωνα με τον ίδιο, για τη διάδοση ασθενειών, για εγκλήματα και λαθρεμπόριο ναρκωτικών.
Εδώ και πολλά χρόνια η Λιβύη είναι μια χώρα από την οποία διέρχονται εκατοντάδες χιλιάδες επίδοξοι μετανάστες, στην πλειονότητά τους Αφρικανοί, που θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη. Από τις λιβυκές ακτές προσπαθούν με πρόχειρα πλεούμενα να διασχίσουν την Μεσόγειο με προορισμό την Μάλτα ή το νησί Λαμπεντούζα, στην Ιταλία. Πολλές εκατοντάδες από αυτούς χάνουν την ζωή τους ετησίως.
«Η Λιβύη έχει πληρώσει το τίμημα. Είναι η σειρά της Ευρώπης να πληρώσει τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μάζεκ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν αναμένει από τις Βρυξέλλες μια οικονομική, υλική ή άλλου είδους βοήθεια.
Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube