Weather Icon
Γενικά θέματα 18 Ιανουαρίου 2013

Βρετανία: Θεωρεί ότι «το τρομοκρατικό συμβάν» στην Αλγερία βρίσκεται σε εξέλιξη

Ο Κάμερον θα προεδρεύσει νέας συνεδρίασης της επιτροπής Cobra για την κρίση στην Αλγερία.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας θεωρεί ότι η υπόθεση της σύλληψης ομήρων από ένοπλους ισλαμιστές και της επέμβασης των στρατιωτικών δυνάμεων της Αλγερίας στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στη νότια Σαχάρα δεν έχει λήξει.
«Το τρομοκρατικό συμβάν συνεχίζει να εξελίσσεται» και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον θα προεδρεύσει νέας συνεδρίασης της επιτροπής Cobra, στην οποία συμμετέχουν υπουργοί και αξιωματούχοι ασφαλείας για τη διαχείριση της κρίσης σήμερα στο Λονδίνο, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Φόρεϊν Όφις.
Πηγή του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η κατάσταση στις εγκαταστάσεις του φυσικού αερίου παραμένει ρευστή και ότι η αλγερινή κυβέρνηση δεν έχει ενημερώσει το Λονδίνο ότι το συμβάν έχει λήξει.
Βρετανοί πολίτες συγκαταλέγονται μεταξύ των ομήρων που συνελήφθησαν μετά την επίθεση ισλαμιστών ενόπλων που συνδέονται με την Αλ Κάιντα, στις εγκαταστάσεις του φυσικού αερίου στην έρημο της Αλγερίας. Ένας Βρετανός σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης.
«Όπως έχουν πει ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών, καθ΄ όσον γνωρίζουμε από τις πληροφορίες που ανακοινώθηκαν από την αλγερινή κυβέρνηση, ένας Βρετανός έχει σκοτωθεί. Δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε σε αυτό το στάδιο περισσότερες πληροφορίες. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι πρέπει να περιμένουμε κακά νέα», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Φόρεϊν Όφις.
Στρατιωτικές δυνάμεις της Αλγερίας εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον της ομάδας των ένοπλων ισλαμιστών που έχει συλλάβει δεκάδες ομήρους στην έρημο της Αλγερίας. Όμως, σύμφωνα με εκπρόσωπο των ισλαμιστών, 34 όμηροι και 15 ένοπλοι σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube